Instagram için faydalı harici takibi kesme özelliği getirildi

18 Ekim 2023 11:58

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram için faydalı harici takibi kesme özelliği getirildi.

Daha önce sadece Facebook için sunulan “Meta Teknolojileri Dışındaki Hareketler” altyapısı artık Instagram içerisinde de yer alıyor. Yakında Türkiye dahil birçok ülkede aktif edilecek bu altyapı sayesinde kullanıcılar, Instagram’ın ziyaret ettikleri uygulama ve web siteleri üzerinden kişisel verilerini toplamasını engelleyebiliyor. Bu konuda firma kendisi şunlar aktarıyor: “Meta teknolojileri dışındaki hareketlerin; işletme ve kuruluşların, uygulamalarını ve sitelerini inceleme gibi, onlarla kurduğunuz etkileşimler hakkında bizimle paylaştığı bir hareket özetidir. Bu bilgiler, size Facebook, Instagram ve/veya Messenger’da daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak gibi şeyler yapmamıza yardımcı olur. Meta teknolojileri dışındaki hareketlerin ayarınızı değiştirerek geçmiş hareketlerinizin veya gelecekteki hareketlerinizin hesaplarınızla olan bağlantısını kesebilirsiniz. Aynı Hesaplar Merkezi’ne birden fazla hesap eklemeniz (ve bazı ayarların Hesaplar Merkezi’ne taşınması), Meta teknolojileri dışındaki hareketlerin kısmını şu şekillerde etkileyebilir:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
  • -Meta teknolojileri dışındaki hareketlerin bölümünü geleceğe dönük olarak yalnızca bir hesabınızda kapattıysanız aynı Hesaplar Merkezi’ne eklenen diğer hesaplarınız için de gelecek hareketlere yönelik bağlantıları kesmeye başlarız.
  • -Hesaplar Merkezinizdeki hesaplarınızın gelecek hareketlerle bağlantısı kaldırılırken, hareketlere bağlantısı kaldırılmayan hesabın da önceki hareketleri silinir.
  • -Hareketlerinizin bağlantısını belirli bir uygulamadan veya sitesinden yalnızca söz konusu hesabınız için kaldırdıysanız bu uygulamadaki veya sitesindeki hareketlerinizin Hesaplar Merkezinizdeki tüm hesaplarınızla olan bağlantısı kaldırılır.”

Instagram ve Facebook haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş