Instagram’ın “Keşfet” sekmesi için yeni arayüzü

20 Nisan 2018 10:30

Instagram, uygulama arayüzünde küçük bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Beta versiyonunda “Keşfet” sekmesindeki değişiklik, kullanıcıların takip etmek isteyebileceği şeyleri bulmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Instagram’ın keşfet sekmesi, karmaşık bir halde kullanıcılara hoşlanabilecekleri içerikleri sunuyor. Bu içerikler ise kullanıcıların paylaşımlarından beğendikleri fotoğraflara, takip ettikleri kişilerin etkileşimlerinden takip edilen iş hesaplarına kadar geniş çerçevede elde edilen verilerle listeleniyor. Son olarak hashtag takibini de platforma dahil eden, fotoğraf paylaşım uygulaması ise Keşfet sekmesindeki bu karmaşayı farklı bir yolla düzeltmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Test edilen yeni versiyonda arayüzü değiştiren uygulama, artık daha “hedef odaklı” içerikleri bulmayı kolaylaştıracak gibi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni arayüz

Uygulamanın yeni arayüzünde üst tarafta belli başlı kategoriler yer alıyor. O kategorilere tıklayarak o alan içindeki içerikleri görüntülemek mümkün oluyor. Açıkçası üst tarafta yer alan kategorileme tasarımı bize biraz Pinterest’in arama modelini anımsattı. Alt tarafta ise esinlenilen hashtagleri de göstererek hoşunuza gidebilecek fotoğraf ve videolar paylaşılıyor. Bu haliyle yeni şeyler keşfetmek isteyen kullanıcıların işi de daha kolaylaşacakmış gibi görünüyor. En üstte yer alan popüler kullanıcıların Hikayeler’i ise tamamen gitmiş gibi. Çok büyük bir değişim değil, ancak Keşfet sekmesini daha etkili hale getirecek bir versiyon olduğunu söyleyebiliriz. Şimdilik test aşaması devam eden özelliğin platforma ne zaman dahil edileceği ise bilinmiyor.

Paylaş