Instagram, Reels üzerinden para kazandırma testleri yapıyor

14 Eylül 2022 11:47

Sosyal medyanın en önemli platformlarından Instagram, farklı testlere aktif olarak devam ediyor. Yeni bir test daha gündemde.

İlk olarak uygulamaların beta sürümlerini araştıran Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarıldığı kadarıyla Instagram, “para kazanma” odaklı yeni bir test daha yapıyor. Bu testin arkasında “Gifts” adı altında yolda olan bir özellik yer alıyor ve şimdilik sadece şirket içerisinde denemeler yapılıyor. Bu özellik, ortaya çıktığı kadarıyla içerik üreticilerin Reels’ler üzerinden para kazanmasına odaklanıyor. Reels’ler için geliştirilen bir bahşiş aracı olarak tanımlana Gifts özelliği, şimdilik birçok kilit detaydan yoksun ancak dikkat çekecek gibi görünüyor.

TikTok’un etkisiyle Reels’lere çok önem veren firma, kişilerin daha fazla Reels üretmesi için içeriklerden gelir etmesini istiyor ve bunun için ileride başka yolların da karşımıza çıkacağı düşünülüyor. Reels’ler ile şimdilik beklendiği yüksek başarıdan uzakta olan Instagram, tam olarak kabul etmiyor olsa da platformu TikTok karşısında hayatta kalabilmek adına kısa videolara odaklıyor.

Firma bundan önce yeni bir özelliği resmi olarak doğrulamıştı. TechCrunch’a kısa süre önce bir açıklama yapan Instagram, platformda Twitter’daki “retweet” benzeri tekrar paylaşım altyapısını test etmeye başlayacaklarını belirtti. “Repost” olarak geçen özellik, kişilerin başkaları tarafından yapılan içerik paylaşımlarını kendi akışlarında tekrar paylaşmasına imkân tanıyacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu tekrar paylaşımlar için kişisel profillere özel bir “repost” bölümü koyacak olan firma, bu sayede içerik üreticilerin orijinal paylaşımları üzerinden öne çıkmasını da sağlayacak. Yeni altyapı önce ufak bir kitle üzerinde test edilecek.

Instagram tarafından geliştirilen yeni özellikler yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş