Instagram tarafından geliştirilen bazı yeni özellikler bulundu

16 Kasım 2022 16:30

Sosyal medyanın en önemli platformlarından Instagram, kullanıcılar ile olan etkileşimi artırmak adına yeni özellikler geliştirmeyi sürdürüyor.

Instagram, sürekli olarak güncellenen bir platform ve bugün yakında karşımıza çıkacak bazı yenilikler ve değişiklikler bulunuyor. Alessandro Paluzzi tarafından uygulama betalarından bulunan yeni özelliklerin ilki, “Glimpse” adı verilen Hikaye formatı. BeReal’dan ilham alınan ve daha önce ortaya çıkan Candid Challenges özelliğini akla getiren Glimpse, kişilerin ön ile arka kamera ile video çekerek Hikaye formatında paylaşmasını merkeze alıyor. Bu hikayeleri sadece kendi Glimpse paylaşımını yapan kişiler görebilecek, firma bu sayede anlık paylaşım sürecini daha popüler hale getirecek.

Kişisel profillere takipçilerin hızlıca soru sorabilmesi için özel bir AMA butonu eklemeyi test eden Instagram, karşılıklı takip edilen kişilere Hikaye paylaşabilmeniz için de bir altyapı geliştiriyor. Platform ayrıca kişisel profilleri özelleştirme konusunda da bir çalışma yapıyor. Yakında profil ızgarasındaki bölümler istenirse kare, istenirse de 4:5 olarak ayarlanabilecek. Firma hepsine ek olarak hareketli avatar çıkartmaları da geliştiriyor. Bunlar hemen aşağıda görülebiliyor.

Instagram için en son notlar özelliği kullanıma sunulmuştu. Bu direkt mesajlar içerisinde yer alan ve Türkiye’de kullanılabilen bölüm sayesinde sadece takip ettiğiniz takipçilerin ya da “yakın arkadaş” olarak eklediğiniz kişilerin görebileceği 60 karaktere kadar yazılı notlar paylaşabiliyorsunuz. Bu altyapı özelinde firma, “Bir not bıraktığında kişiler bildirim almayacak. Kişiler notunu 24 saat boyunca görebilir ve bir mesajla yanıtlayabilir.” açıklamasını yapmıştı.

Instagram tarafından geliştirilen yeni özellikler yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş