Instagram ve Facebook için Avrupa’da reklamları kaldıran bir abonelik paketi gelebilir

03 Ekim 2023 15:10

Meta, Avrupa merkezli olarak önemli planlar yapıyor. Bunlar kapsamında Instagram ve Facebook için reklamları kaldıran bir abonelik seçeneği gelebilir.

Henüz yüzde 100 kesin değil ancak Avrupa Birliği tarafından alınan yeni kararlar ışığında bu abonelik paketinin önümüzdeki dönemde kullanıma sunulabileceği iddia ediliyor. Şimdilik masaüstünde Instagram ve Facebook reklamlarını kaldırmanın bedelinin aylık 10 dolar, mobilde ise Apple ile Google komisyon kesintileri nedeniyle aylık 14 dolar olacağı söyleniyor. Bu abonelik sonrasında elbette ücretsiz kullanım kalkmayacak, Avrupa’daki kullanıcılar “hedeflenmiş” reklamları açık olarak kabul ederek servisleri para vermeden kullanmaya devam edecek. Buna benzer bir konuda dün de TikTok ses getirdi. Son dönemin en popüler platformu, diğer birçok ücretsiz servis gibi bünyesinde reklamlar barındırıyor. Kullanıcı verileri yanında reklamlar üzerinden de ciddi gelir elde eden firma, reklamları sevmeyenler için şu an bir paket üzerinde çalışıyor. Uygulama kodlarında bulunan bu paket, çıktığında ABD özelinde aylık 4,99 dolarlık bir fiyata sahip olacak ve platformdaki tüm reklamları kaldıracak. Bu paket yüksek ihtimalle çok geniş bir kitleye ulaşacaktır çünkü TikTok’taki reklamlardan rahatsız olan çok sayıda kullanıcı bulunuyor. Biliyorsunuz Google da YouTube tarafında uzun süredir reklamları kaldıran bir aboneliğin satışını yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram ve Facebook haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş