Instagram ve Facebook mesaj kutularında ortak grup dönemi

30 Eylül 2021 16:20

Sosyal medyanın merkezinde yer alan Facebook, bugün Instagram ile beraber mesaj kutularında ortak grup dönemi başlattı.

Facebook ve Instagram mesaj kutuları uzun zamandır birleşik durumda. Hatta firma bu tercihe dayalı sistemin yüzde 70’lik bir adaptasyon seviyesine ulaştığını aktarıyor.

İşte burada bugün itibarıyla (Yakında herkese açılacak) yeni bir dönem başlıyor. Artık kişiler Instagram’daki mesaj kutusunda Messenger’daki arkadaşlarıyla, Messenger’daki mesaj kutusunda ise Instagram’daki arkadaşlarıyla beraber ortak mesaj grupları kurabiliyor.

Hibrit yapılı ortak görüşme konusunda yeni bir seviyeye geçiş yapan sosyal medya devi, Instagram’a özel bir imkan daha getirmiş durumda. Artık kişiler, Instagram direkt mesajları içerisinde anket başlatabiliyor. Böylelikle belirli konularda ortak karar vermek kolaylaşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram için en son çocuk sürümünün iptal edilmesi ses getirmişti

Hatırlarsınız bu çocuklara özel Instagram sürümünün faydadan çok zarar getireceği bildirilmişti. Hatta 44 farklı ABD başsavcısı bir araya gelmiş ve ortak olarak çocuklar için Instagram’ın iptal edilmesi için Facebook’a ve Mark Zuckerberg’e bildiri de bulunmuştu.

Firma kısa süre önce ise tüm bunlara rağmen konuda geri adım atmadıkları açıklamış ve 13 yaş altı çocuklar için sürüm geliştirmelerinin aktif olarak sürdüğü belirtmişti. Ancak tüm bu geliştirme rağmen çocuklara özel Instagram için bugün beklenen oldu ve firmadan resmi bir iptal kararı geldi.

Firma çocuklara özel sürüm yerine mevcut altyapıda çocukları daha iyi korumaya odaklanacaklarını aktarıyor.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept

Paylaş