Instagram ve Threads politik içerikleri geriye itiyor

26 Mart 2024 09:02

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından olmayı sürdüren Instagram ve Threads politik içerikleri geriye itiyor.

Instagram ve Threads artık kişilerin karşısına öneri algoritması üzerinden politik içerikler (Seçimle ilgili siyasi konular veya bazı sosyal meseleler) çıkarmayacak. Kişiler bu konuda takip ettikleri hesaplardan gelen içerikleri görmeye devam edecek ancak öneri sistemi üzerinden yani takip etmedikleri kişiler üzerinden politik içerik bombardımanına tutulmayacak. Bu konudaki değişikliklerin kısa süre içinde geniş çaplı olarak devreye alınacağını belirten platform, bu içerikleri görmek isteyenleri de unutmuyor, bunun için Instagram ve Threads’te yeni bir ayar seçeneği ekleniyor. Bu henüz herkese açılmayan “İçerik Tercihleri” ayarı sayesinde isteyenler, başkalarından gelen politik içerik önerilerini görmeye devam edebilecek, yeni dönemde süreç yerleşik olarak kapalı olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram bu aralar birçok yeni özellikle gündeme geliyor. Örneğin Alessandro Paluzzi tarafından gündeme getirildiği üzere platform şu an yapay zeka ile kişilerin yerinize mesaj yazabilecek bir sistem üzerinde de çalışıyor. Şimdilik direkt mesajlar temelinde çalışacağı görülen özellik, birçok durumda zaman kazandıracak ve yazılan sadece 1-2 kelime üzerinden uzun metinler oluşturabilecek gibi görünüyor.

Yine Alessandro Paluzzi tarafından geçtiğimiz ay bulunduğu kadarıyla Instagram için daha önce “Your Space” olarak geçen, son aşamada “Flipside” olarak isimlendirilen dikkat çekici yeni bir özellik de geliyor. Flipside temelinde kişisel profillere özel bir bölüm ya da başka bir deyişle farklı bir profil sayfası açılacak ve bu kısmı sadece kişilerin özel olarak seçtiği takipçileri görebilecek.

Bu konuda firma, “Profilinizin bu tarafını ve burada paylaştıklarınızı yalnızca seçtiğiniz kişiler görebilir. Flipside’da paylaştığınız her şey hala topluluk kurallarına tabidir.” açıklamasını yapıyor. Beta sürümlerinde görüldüğü kadarıyla Flipside’ınızda herkese açık normal profilinizdekinden farklı bir profil resmi, bir isim ve bir biyografi bulundurabileceksiniz. Kısa süre önce yeniden gündeme gelen özellik, aktarıldığı kadarıyla bazı kişiler üzerinde aktif olarak test edilmeye de başlandı. Bu açıdan yakında geniş çaplı çıkış bekleniyor, bu sistemin çok ciddi bir kullanıma oranına ulaşacağı düşünülüyor.

Instagram haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş