Florida Valisi Ron DeSantis, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya platformlarını kullanmasını yasakladı

26 Mart 2024 09:11

Florida Valisi Ron DeSantis, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya platformlarını kullanmasını yasakladı.

Küçük çocukların sosyal medya platformlarını kullanmasını yasaklayarak onları korumayı hedefleyen Florida Valisi Ron DeSantis, attığı başka bir adımla beraber 14 ve 15 yaşındaki çocukların ebeveynleri izin vermediği sürece sosyal medya hesabı almalarını engelleyen bir yasa tasarısını da imzaladı. DeSantis’in çocuklar arasında artan ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele etmeyi amaçladığını söylediği yasa tasarısı, yapılan açıklamaya göre ancak 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek. Bu aralar yasak konusunda akla direkt olarak TikTok geliyor. Çünkü ABD önümüzdeki dönemde genel bir TikTok yasağı getirebilecek yasa tasarısını onayladı. Geçtiğimiz hafta TikTok’un ABD’de yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısı Meclis’ten resmi olarak geçti. Bu senato tarafından da onaylanması gereken yasa tasarısı ile beraber platform hemen engellenmeyecek, bunun yerine Çin bağlantılı ana şirket ByteDance’a TikTok’u satması için yaklaşık beş aylık bir süre verilecek. Eğer bu adım atılmazsa beş ay sonra ABD’de kalıcı olarak yasaklanacak platform, daha önce bu duruma karşı mümkün olan tüm yasal haklarını kullanacağını aktarmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yasak ile artık çok net şekilde karşı karşıya kalan platform, bu yüzden ilginç bir adım atmıştı. Kullanıcıların telefonlarına, “Platformun kapatılmasını durdurun.” başlıklı bir bildirim atan firma, bu bildirim ile kişilerden platformun kapanmasını engellemeleri için yardım istemişti. Kişilere attığı bildirime tam olarak, “Kongre TikTok’u tamamen yasaklamayı planlıyor. 170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğü elinden alınmadan önce sesinizi yükseltin.

Bu yasak milyonlarca işletmeye zarar verecek, ülke çapında sayısız içerik üreticinin geçim kaynaklarını yok edecek ve sanatçıları büyük bir takipçi kitlesinden mahrum bırakacak. Kongre’ye TikTok’un sizin için ne anlama geldiğini bildirin ve HAYIR oyu vermelerini söyleyin.yazan ve direkt arama bağlantısı paylaşan firma, bunu kısa süre önce bir kez daha tekrarlamıştı.

Şirket aktarıldığı kadarıyla ABD’deki kullanıcılara Senatörünüze TikTok’un sizin için ne kadar önemli olduğunu söyleyin veTikTok yasağına hayır oyu vermelerini isteyin tarzında yeni uygulama içi mesajlar / bildirimler göndermeye başladı. Ancak son aşamada bunların çok fayda sağlaması beklenmiyor, ABD bu konuda geri adım atacak gibi görünmüyor.

Ron DeSantis adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş