Phil Spencer, taşınabilir Xbox konsolu için çok istekli görünüyor

26 Mart 2024 09:32

Taşınabilir Xbox oyun konsolu için bir süredir çalışmalar yapılıyor. Phil Spencer de bu konuda gerçekten çok istekli görünüyor.

Taşınabilir Xbox oyun konsolu uzun zamandır konuşuluyor ve bu aralar tekrardan gündemin üst sıralarında kendisine yer buluyor.  Şirket oyunlarını kompakt bir cihaz üzerinde de sunmak istiyor, hatta kaynaklara göre şu an prototip formunda bir cihaz şirket içinde aktif olarak test ediliyor. Henüz pazara çıkışı kesin olmayan cihaz, bulut oyunculuğu temel almıyor yani oyunları yerleşik olarak oynatacak formda masada yer alıyor. Elbette bulut desteği de olacak ancak internet olmadan da oyun keyfi sunabilecek iddiasındaki bu cihazı, Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer da çok istiyor. Verdiği bir röportaj kapsamında bu konudaki büyük isteğini açık olarak dile getiren Spencer, insanların normalde oynayamadıkları zamanlarda dahi oyun oynamalarına izin verecek bir cihazın nasıl olabileceğini sürekli olarak düşündüğünü aktarıyor. Pazardaki mevcut taşınabilir oyun cihazlarını kullanan ve hatta sahibi olduğu, “Lenovo Legion Go cihazımın bir Xbox gibi hissetmesini istiyorum” diyen Spencer, “Yeni oyuncular bulmak için ne tarz bir cihaz üretmeliyiz?” sorusunu sürekli olarak aklında tutuyor gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada firmadan yeni bir normal Xbox oyun konsolu da geliyor. Kaçıranlar için geçtiğimiz aylarda fiziksel disk sürücüsü olmayan, biraz daha iyi soğutma sistemi taşıyan ve tamamen beyaz renkte tasarlanan bir Series X gündeme gelmişti. Halen iddia aşamasında ancak Microsoft yıl sonuna doğru bahsettiğimiz bu yeni Series X ile karşımıza çıkabilir. Xbox Series S’i beyaz renkte hazırlayıp daha sonra siyah rengini çıkaran, Series X’i ise halen sadece siyah renkte satan Microsoft, eğer kaçırdıysanız yukarıda gördüğünüz silindirik yapılı Series X güncellemesi üzerinde de çalışıyor.

İşte bu söylentilerin üstüne geçtiğimiz günlerde yeni bir Xbox konsol için hazırlanan geliştirici kiti resmi kayıtlarda göründü. Geliştiricilere oyunlarını test etmesi için gönderilmeye başlanacak bu sürüm hakkında henüz çok fazla detay verilmedi, arkasında tam olarak nasıl bir model olduğu da ortaya çıkarılmadı. Xbox tarafı için bu aralar çok sayıda duyuru yapıldı.

Örneğin geçtiğimiz aylarda kutulu oyun satışının devam edeceği söylendi. Yani kişiler bir süre daha sahibi olduğu Xbox konsollarına fiziksel disk içerisinde oyun almaya devam edecek, tamamen dijital bir döneme henüz geçiş yapılmayacak. Bu önemli çünkü özellikle ABD gibi pazarlarda halen kutulu oyun satışı oldukça yüksek seviyelerde yer alıyor.

Xbox haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş