Intel işlemcili taşınabilir oyun cihazı MSI Claw Türkiye’de satışa sunuldu

19 Mart 2024 19:43

CES 2024 kapsamında AMD değil Intel işlemci taşıyan ROG Ally ve Lenovo Legion Go rakibi taşınabilir oyun cihazı MSI Claw tanıtılmıştı.

Windows işletim sistemli MSI Claw, Türkiye’de artık buradan 49.699 TL fiyatla (Core Ultra 7 155H sürümü) satın alınabiliyor. Hatırlamak adına cihaz rakipleri ROG Ally ve Lenovo Legion Go’dan farklı olarak AMD imzalı Ryzen Z1 Extreme işlemcileri merkeze almıyor. Bu konuda farklı bir yoldan giden MSI, cihazda Intel’in yeni Meteor Lake Core Ultra işlemcilerini kullanıyor. En üstte Intel Core Ultra 7 155H ile alınabilecek ürün, bu açıdan fark yaratıyor ve Intel tercihiyle aynı zamanda büyük bir soru işareti de oluşturuyor. Tasarımsal açıdan herhangi bir sürprizin olmadığı ve bir trackpad bölümünün sunulmadığı ürün, Intel’in DLSS rakibi XeSS teknolojisine destek veriyor ve MSI’a göre birçok AAA yani büyük oyunun altından kalkabiliyor. 53 Wh batarya üzerine kurulan model, tam yükte ve maksimum modda 2 saatlik bir kullanım süresi sunabiliyor. 675 gramlık ağırlık değeri açıklanan MSI Claw, 7-inç’lik 1080P IPS ekranında 120 Hz yenileme hızı sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peki ana rakiplerden Lenovo Legion Go neler sunuyordu? Avrupa fiyatı 799 euro seviyesinde olan ürün, çıkarılabilir kontrolcüleriyle akla ilk olarak Nintendo Switch’i getiriyor, genel olarak oldukça büyük ve kalın bir gövdeyle karşımızda yer alıyor. Teknik olarak bakarsak 8,8-inç boyutunda bir QHD+ piksellik IPS LCD ekran üzerine kurulan 854 gramlık ürün, bu panelde 500 nit parlaklık ve 144 Hz yenileme hızı sunuyor.

Cihaz gücünü ise aktif fanla soğutulan, ROG Ally’de de yer alan AMD imzalı Ryzen Z1 Extreme işlemciden ve 16 GB LPDDR5X RAM‘den alıyor. 256 GB, 512 GB ya da 1 TB M.2 NVMe SSD ile elde edilebilecek Legion Go, arkasında kendisini dik konumda tutan bir bacak da taşıyor.

Rakibi ROG Ally gibi Windows 11 işletim sistemi üzerine kurulan model, çift hoparlör sistemi ve mikrofonlar ile geliyor, henüz net kullanım ömrü verilmeyen iki hücreli 49.2 WHr batarya taşıyor ve gövdeden ayrılabilen kontrolcülerinde 900 mAh bataryaya yer veriyor. Wi-Fi 6E ile Bluetooth 5.2 destekleri olan ürün, iki adet USB-C portuna ve 65W hızlı şarj desteğine de sahip.

MSI Claw yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş