Intel ve Samsung, genişleyebilir ekranlı PC’ler istiyor

27 Eylül 2022 21:04

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung ve ABD’li işlemci devi Intel, genişleyebilir ekranlı PC’ler için bir gösterim yaptı.

Samsung’un direkt olarak ekran teknoloji üzerine odaklanan alt firması Samsung Display, şimdiye kadar birçok farklı geleceğin ekran teknolojisini karşımıza getirdi. Örneğin firma en son “K-Display 2022″ kapsamında çok sayıda henüz kullanıma çıkmayan ekranın gösterimini yapmıştı. “Flex” adı altında farklı versiyonlara sahip bu ekranları yukarıda izleyebileceğiniz tanıtım videosunda gözler önüne seren firma, bu video ile bir kez daha gelecekte pazar sunulacak mobil cihazların nasıl olacağının güçlü bir sinyalini vermişti.

Samsung Display’in hazırladığı ekranlar arasında tek ya da iki noktadan katlanabilir modeller yanında dikey ya da yatay olarak uzayabilen cihazlar da yer alıyordu. Bu yeni nesil ekranlara ortaya çıktığı kadarıyla Intel tarafında da büyük ilgi duyuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün düzenlenen Intel etkinliğinde Samsung’un yana doğru genişleyebilir bir ekranı gösterildi. Intel destekli bu gösterimde, 13 inç boyutundan 17 inç boyutuna yana doğru çekilerek büyüyen bir cihaz karşımıza çıkıyor. Intel, bu tarz ekranlara sahip PC’lerin çok uzakta olmadığını belirtiyor ve gelecek için şimdiden gerçekçi bir gösterim yapıyor.

Genişleyebilir ekran teknolojisi büyük ekranları ve cihazları taşınabilir hale getirmek adına çok kullanışlı görünüyor. Bu ekranlarda katlanma olmadığı bir “kat yeri sorunu” da yer almıyor. Ancak bu tarz ürünleri ne zaman ticari hale getirileceği henüz açıklanmıyor.

Samsung ve Intel planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş