Intercity, İstanbul Park pistinin işletmesini 30 yıl daha almak istiyor

14 Şubat 2024 15:11

Intercity, son günlerde yeniden ihaleye açılacak olmasıyla düşmeyen İstanbul Park pistinin işletmesini 30 yıl daha almak istiyor.

Uzun süredir pistin işletmecisi konumunda bulunan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, konu ile ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Açıklanan ihale şartnamesi beklediğimizden çok daha zorlu şartlara sahip olmasına rağmen biz de ihaleye girmeye niyetliyiz. 11 yıldır gözümüz gibi baktığımız ve tüm dünyada yaptığımız işlerle öne çıkardığımız Intercity İstanbul Park tesisini 30 yıl daha işletmeye talibiz.” İstanbul Park ihalesi hakkında dün TOSFED şunları söylemişti: “Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından aylardır her platformda ısrarla dile getirilen, İstanbul Park’ta altı ayı aşkın bir süredir devam eden işgalde artık sona gelindi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan pistin işletmesi ile ilgili ihale duyurusunda, TOSFED’in ‘pistin Türk sporcularımız tarafından kullanılmasına dair çağrısına’ resmi olarak yer verildi. Nisan ayı başında yapılacak yeni ihalenin şartnamesinde, ‘Milli Sporcu yetiştirilmesini sağlamak üzere pistin bedelsiz olarak TOSFED kullanımına açılması’ şart koşuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pistin kapılarının, 2005’ten bu yana ilk kez Türk sporu ve sporcusuna açılmasının yanı sıra, ihale koşullarında yer alan Formula 1’in ülkemize geri getirilmesi şartı da, hem otomobil sporları hem de ülkemiz tanıtımı açısından çok önemli bir gelişme olarak göze çarpıyor.

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı konuyla ilgili olarak ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü’müz tarafından açıklanan yeni ihale şartnamesi ile İstanbul Park’taki fiili işgalin sonlanacak olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladık. 2021 yılındaki Federasyon Başkanlığı seçimlerinde, ‘Pistin tekrar gerçek sahibi olan sporumuza kazandırılabilmesi için gereken tüm mücadeleyi yürüteceğimize dair’ bir söz vermiştim.

Bu söz kapsamında, pistin Türk sporcularımız tarafından kullanılacak olmasının gururunu yaşıyoruz. Öte yandan Formula 1 Türkiye GP’sinin yeniden düzenlenebilmesi adına, devletimiz tarafından Federasyonumuza verilen her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

İstanbul Park ve TOSFED açıklaması yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş