İnternet erişimi için akıllı telefon kullanımı bilgisayarları solladı

07 Haziran 2018 14:00

Masaüstü ve mobil cihaz kullanımındaki ikilem yavaş yavaş yön değiştiriyor gibi görünüyor. Amerika Milli Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi, kullanıcıların internet için mobil cihazları tercih ettiğini açıkladı.

Amerika Ticaret Bakanlığı’nın alt kuruluşlarından Milli Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi, internet kullanımıyla ilgili yeni verileri kullanıcılarla paylaştı. 2015-2017 arasındaki son iki yılda aralarında düşük gelirli ailelerin de olduğu çeşitliliği yüksek 13 milyon kullanıcının internet erişimi satın aldığı belirtiliyor. İnternet kullanımının ise çoğunlukla mobil cihazlardan olduğu belirtiliyor. Bu zamana kadar ilk kez kullanıcıların internete bilgisayarlar yerine ağırlıklı olarak mobil cihazlarla erişim sağladığı kaydedilmiş. Bilgisayar satışlarındaki düşüş ise hızla devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mobil cihazlara kayan ilgi

Yayınlanan raporda mobil cihazlar üzerinden internet erişiminin önemine vurgu yapılıyor. Raporda yüksek gelirli üst sınıf olarak belirtilen Amerikalıların internet erişimi yüzde 63 olarak görünüyor. 2015’e kıyasla yüzde 7 artış söz konusu. Düşük gelirli ailelerin internet erişimi ise yüzde 57’den 62’ye çıkmış durumda. Amerikalı kullanıcılar arasındaki tablet kullanımı ise 2015’te yüzde 29’ken son verilerde yüzde 32 olarak görünüyor. Masaüstü bilgisayar kullanımı ise aynı tarihler arasında yüzde 34’ten 30’a düşmüş durumda. Dizüstü bilgisayarlarda herhangi bir değişim söz konusu değil. Akıllı telefon kullanımı ise internete erişimde zirveye oynuyor. Amerikalı kullanıcıların yüzde 64’ü cihazlarını düzenli olarak kullanıyor. Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş