iPhone 13 Pro grafik performansıyla fark yaratıyor; işte telefonun benchmark puanı

16 Eylül 2021 10:30

Önümüzdeki günlerde Türkiye’de satışa sunulacak iPhone 13 Pro, Geekbench testine tabii tutuldu. Pro modellerinin grafik performansının bir önceki Pro modellerinden yüzde 55 oranında daha iyi olduğu ortaya çıktı.

Yeni Pro modellerinin ayrıca 13 ve 13 mini’nin grafik performansından da daha iyi olduğu belirtiliyor. iPhone 13 Pro’nun Geekbench 5‘teki metal puanının 14.216 olduğu ifade ediliyor. Bir önceki modelin metal puanı ise 9.123 idi. Paylaşılan puana bakıldığında yeni Pro modellerinin gerçekten de etkileyici bir performansa imza attığı görülüyor. Yeni Pro modellerinin özellikle oyunlarda sunacağı performansı merak ediyoruz. Bu yılki iPhone Pro modellerine eklenen ekstra performansın ProRes video codec desteğiyle ilgili olduğunu söylemek mümkün. Yerleşik olarak Dolby Vision HDR video çekebilen telefonlar, videoda arka planı sanal olarak bulanık hale getirebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

iPhone 13 Pro modelleri yeni bir 5 çekirdekli GPU’ya sahip. İki yeni yüksek verimlilik çekirdeğine ve dört yeni yüksek verimlilik çekirdeğine sahip yeni 6 çekirdekli işlemci, üst düzey bir performans vadediyor. Yeni Neural Engine saniyede 15,8 trilyon işlem yapabiliyor. Önümüzdeki ayın başında Türkiye’de de satışa sunulacak yeni modellerle ilgili detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Renk değiştirebilen telefon prototipi

Paylaş