iPhone 15 Pro için tasarım ince detaylar ile iyice netleşiyor

08 Nisan 2023 10:02

Önümüzdeki eylül ayında lanse edilecek iPhone 15 Pro serisi için yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Bu sefer yine tasarım gündemde.

iPhone 15 Pro tasarımı, yüzde 99 ihtimalle 9To5Mac tarafından paylaşılan yukarıdaki görsellerdeki gibi olacak. Bu tasarımı elde ettiği CAD dosyaları üzerinden bilgisayar ortamında hazırlayan site, yüksek ihtimalle eksiksiz bir görsel gösterim karşımıza çıkarıyor, eylül ayına daha çok olmasına rağmen tasarımsal açıdan bir sürpriz kalmıyor. Paylaşılan görsellere baktığımız zaman iPhone 14 Pro’ya oranla devasa bir değişim yok ancak 15 Pro’da önemli dokunuşlar bulunuyor. 14 Pro’dan farklı olarak yuvarlatılmış kenarlar üzerine kurulan telefon, sağlam ancak hafif titanyum çerçeveler taşıyor ve 14 Pro’lardan daha ince çerçeveleriyle beğeni topluyor. Bu sayede ekran-gövde oranı oldukça yüksek olan Dynamic Island’lı telefon, arkasında yine üç farklı kamerayı bir araya getiriyor. Kamera modülü sürpriz olmayacağı üzere büyüyor, buradaki en büyük artış spesifik olarak lenslerin dışa doğru çıkıntısında oluyor. 15 Pro’nun lensleri ya da optikleri, 14 Pro’ya oranla daha çok dışa çıkıyor ve bunun etkisiyle optik performansta (Birden fazla optik element ile) hatırı sayılır bir artış bekleniyor. USB-C portuna sahip olan iPhone 15 Pro, sızıntılara göre bu yıl koyu kırmızı renk seçeneğiyle de elde edilecek. Sayfanın üstündeki galeride bunun nasıl görünebileceği de gösteriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 15 Pro ve abisi 15 Pro Max, güç ile ses butonlarında katı hal formunu benimseyecek. Yani bu butonlar yeni cihazlarda artık normal bir fiziksel buton gibi olmayacak, direkt olarak dokunmayı / bastırmayı algılayarak görev yapacak. Buna benzer bir değişimi daha önce Touch ID butonlarında da gerçekleştiren Apple, bu sayede daha uzun ömürlü / sağlam / suya dayanıklı bir yapı kuracak. Yeni altyapıda yanlara yerleştirilen özel titreşim motorları kullanılacak, ortaya atılan iddialara göre bu süreçte kişilere bir buton hassaslık ayarı da sunulacak. Ayarlara eklenecek bu ayar, yeni nesil butonların hassasiyet seviyesinin kılıf ve eldiven kullanımları için ayarlanmasına imkân tanıyacak.

Örneğin kılıf takılan 15 Pro ve 15 Pro Max’in butonları daha hassas hale getirilecek, böylelikle birçok kişinin daha şimdiden düşündüğü kullanım zorlukları yaşanmayacak. Bu yeni altyapı sayesinde Sesli/Sessiz anahtarı özelinde yeni imkanların da önü açılacak. Bazı iddialara göre Apple, bir buton haline getirilecek Sesli/Sessiz anahtarına atama yapılmasına imkân tanıyabilir. Yani bu buton sadece sesi açık kapatmak için değil, örneğin bir deklanşör olarak ya da bir uygulamayı hızlıca başlatmak için de kullanılabilir.

iPhone 15 Pro detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş