iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max ile parlaklık daha da artabilir

08 Şubat 2023 09:57

2023’ün eylül ayında lanse edilecek ve dört modelden oluşacak iPhone 15 ailesi için bilgiler gelmeyi sürdürüyor.

14, 14 Plus, 14 Pro ve 14 Pro Max isimlerine sahip dört farklı telefondan oluşan iPhone 14 ailesinin üst seviye üyeleri şu an oldukça parlak ekranlar üzerine kuruluyor. Telefonlardaki Samsung Display üretimi “Super Retina XDR” ekranlar, normalde 1.000 nit, HDR içeriklerde 1.600 nit, açık havada ise tam 2.000 nit parlaklığa ulaşabiliyor. Bir kaynağın haberine göreyse 15 Pro ve 15 Pro Max ile en üstteki parlaklık tam 2.500 nit’e kadar çıkarılabilir. Çünkü Samsung’un bir sonraki OLED paneli de bu seviyeyi görebilecek ve bu panel yüzde 99 ihtimalle Apple tarafından yeni iPhone’larda kullanılacak. Bu kadar yüksek parlaklık etkileyici HDR deneyimi yanında dışarıdaki gün ışığı altı kullanımı ciddi oranda iyileştiriyor olmasıyla önemli görünüyor ve yeni cihazları bekleyenleri şimdiden memnun ediyor. Burada firmanın gelecek iPhone’lar için aldığı yeni bir patent de gündemde. Patently Apple tarafından bulunan patent, Face ID’nin ve Touch ID’nin ekran altına alınmasını merkeze alıyor. Apple’ın bu konuda önümüzdeki yıl ilk adımı adım atması bekleniyor. Firmanın Face ID için gereken sensörleri 2024 yılında ekran altına alacağı iddia ediliyor. Ekran altı Touch ID ise maalesef yakın gelecek planları arasında yer almıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aile bundan önce“Wi-Fi 6E” teknolojisi ile karşımıza çıkacak haberiyle gündeme gelmişti. Yeni nesil iPad Pro’larda ve Mac’lerde de kullanılan bu teknoloji sayesinde telefonlar eskiye oranla daha iyi bir kablosuz bağlantı deneyimi sunabilirler. “Wi-Fi 6E” teknolojisini Apple kendisi şöyle aktarıyor: “Wi-Fi 6E, desteklenen aygıtlarda daha hızlı ve daha güvenilir kablosuz bağlantılar sağlamak için 6 GHz kablosuz bandını kullanır.” Wi-Fi 6, 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarında çalışırken, Wi-Fi 6E bunlara ek olarak 6 GHz bandına çıkıyor ve böylece daha yüksek kablosuz bağlantı hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha az sinyal paraziti getiriyor. Bu avantajlardan yararlanmak için cihazların TP-Link, Asus ve Netgear gibi markalardan hali hazırda satın alınabilen bir Wi-Fi 6E yönlendiriciye bağlanması gerekiyor.

Telefonlar bundan ise önce tasarım odaklı iddialar ile gündeme gelmişti. iPhone 15 ailesi daha önce sağlam bilgiler vermiş bir kaynağa göre iPhone 14’ler gibi düz ekrana sahip olacak ancak iPhone X’dakine benzer şekilde kavisli kenarlar taşıyacak. Bu konuda eskiye dönecek gibi duran Apple, iddiaya göre 15 Pro ve 15 Pro Max özelinde çerçeveleri hatırı sayılır oranda inceltecek. Daha ince çerçeveler ve yuvarlatılmış yan kısımlarıyla Apple Watch tarzında bir görüntü oluşturduğu aktarılan üst seviye modeller, 15 ve 15 Plus’tan farklı olarak titanyumdan üretilmiş gövdeler üzerine kurulacak. Telefonlar bu sayede biraz daha hafif ancak darbelere daha dayanıklı olacak.

iPhone 15 detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş