iPhone 15 serisinde halen ciddi bir “lens flare” sorunu var

20 Eylül 2023 15:56

Bu sorun ile ilk defa iPhone 12 ve 12 Pro modelleri için çıkan ilk incelemeler ile gündeme gelmişti. iPhone 15 serisinde de çözülmüş değil.

Son yıllarda çıkan tüm iPhone modellerinde gece çekimlerde ortaya çıkan ışık yansıması / lens flare sorunu bulunuyor. İstisnasız olarak tüm seride görülen bu sorun, özellikle gece video çekerken can sıkıyor. Bu problem geceleyin otomobil farı ya da benzeri bazı direkt ışıkların videoya noktalar / yansımalar / lens flare halinde girmesi şeklinde kendisini gösteriyor. Tüm detaylarına burada yer verdiğimiz yeni iPhone 15 ailesindeki kameralarda bu sorunu ortadan kaldırmak adına özellikle üstüne durulan yeni yansıma önleyici katmanlar kullanan Apple, yukarıdaki inceleme videosunda da görebileceğiniz üzere problemi tamamen ortadan kaldırmayı başaramamış. Yeni yansıma önleyici katman durumu belirli şartlar altında düzeltmiş ancak gece video çekimlerinde halen çok rahatsız edici çok katmanlı yansımalar görünmeye devam ediyor. Bu durum birçok kişiyi üzüyor, soruna buradaki inceleme videosunda da değiniliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max hakkında, “Bugüne kadar geliştirdiğimiz en Pro seri ile karşınızdayız: teknoloji harikası titanyum tasarım, yepyeni iş akışlarıyla oyunun kurallarını değiştiren şimdiye kadarki en iyi iPhone kamera sistemi ve iPhone’da görülmemiş oyunlar ve performansla yeni bir çağ başlatan A17 Pro çip.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Apple’ın en iyi tasarımını ve sektörde birer ilk olan inovasyonları içeren 15 Pro ve 15 Pro Max, kullanıcılarımızın günlük deneyimlerini zenginleştirirken yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına da yardımcı oluyor.”

iPhone 15 ve 15 Plus hakkında, “15 ve 15 Plus yaratıcılığın önünü açan heyecan verici kamera yenilikleri, kullanışlı Dynamic Island ve kanıtlanmış güçlü performans sunan A16 Bionic çiple büyük bir ilerlemeye imza atıyor.” diyen Apple’ın Global iPhone Pazarlamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kaiann Drance sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl ayrıca, süper yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için yeni 24 MP varsayılan seçeneğine ve yeni 2 kat Telefoto seçeneğine sahip 48 MP Ana kamera ve yeni nesil portrelerle bilişimsel fotoğraf teknolojilerinin gücünü sonuna kadar zorluyor.”

iPhone 15 ailesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş