iPhone 16 Pro serisinde bir “lens flare” sorunu olmayabilir

15 Nisan 2024 15:26

Lens flare sorunu ile ilk defa iPhone 12 ve 12 Pro modelleri için çıkan ilk incelemeler ile gündeme gelmiş ve iPhone 15 serisinde de çözülmemişti. iPhone 16 Pro serisinde ise bir çözüm sunulacak gibi görünüyor.

Son yıllarda çıkan tüm iPhone modellerinde gece çekimlerde ortaya çıkan ışık yansıması / lens flare sorunu bulunuyor. İstisnasız olarak tüm seride görülen bu sorun, özellikle gece video çekerken can sıkıyor. Bu problem geceleyin otomobil farı ya da benzeri bazı direkt ışıkların videoya noktalar / yansımalar / lens flare halinde girmesi şeklinde kendisini gösteriyor. Tüm detaylarına burada yer verdiğimiz yeni iPhone 15 ailesindeki kameralarda bu sorunu ortadan kaldırmak adına özellikle üstüne durulan yeni yansıma önleyici katmanlar kullanan Apple, yukarıdaki inceleme videosunda da görebileceğiniz üzere problemi tamamen ortadan kaldırmayı başaramamış durumda. Yeni yansıma önleyici katman durumu belirli şartlar altında düzeltmiş ancak gece video çekimlerinde halen çok rahatsız edici çok katmanlı yansımalar görünmeye devam ediyor. İşte bu durum gelen yeni bilgilere göre iPhone 16 Pro serisi ile ortadan kaldırılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın bu problemi bitirmek adına yeni bir lens üretim tekniği üzerinde çalıştığı aktarılıyor, süreç direkt olarak optik üretiminde ortadan kaldırılacak ya da minimize edilecek gibi görünüyor. Yeni tekniğin aynı zamanda “ghosting” olarak geçen ve çift görüntü yaratan optik sorununu da ortadan kaldıracağı iddia ediliyor, bu durum elbette son kullanıcı için güzel görünüyor. Video konusunda çok güçlü olan ancak lens flare nedeniyle çoğu kişiyi özellikle gece çekimlerinde pişman eden iPhone’lar, bu güncelleme ile beraber yine birçok kişinin gece çekimlerindeki olmazsa olmazı halini alabilir.

iPhone 16 Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş