iPhone 15 serisinde Vision Pro için “UWB” güncellenebilir

19 Haziran 2023 08:36

Bugün ortaya atılan bir iddiaya göre iPhone 15 serisinde Apple Vision Pro özelinde bir UWB güncellemesi karşımıza çıkabilir.

Apple tarafına yönelik önemli kaynaklardan analist Ming-Chi Kuo’ya göre önümüzdeki eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 serisinde WWDC23’te görücüye çıkarılan karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro için UWB güncellemesi yapılabilir. Kaynağa göre telefonlardaki “Ultra Geniş Bant” çipi 16 nm’den 7 nm’ye alınabilir, özellikler geliştirilebilir ve böylece performans ciddi oranda artırılabilir. Aynı zamanda enerji sarfiyatını da azaltacak bu yeni çip, 2024’ün başında tam 3.499 dolardan satışa sunulan Apple Vision Pro’nun iPhone 15’lerin konumunu çok daha iyi şekilde görmesine ve takip etmesine imkan tanıyabilir. Kuo’ya göre ekosistem, diğer Apple donanım ürünleriyle entegrasyon da dahil olmak üzere Vision Pro için en temel başarı faktörlerinden birisi ve bu yüzden Apple yeni ürünlerin birbirlerini daha iyi algılamasını istiyor. Bu arada Ming-Chi Kuo gelecek için bir bilgi daha veriyor. Kaynağa göre Apple, 2024’ün sonunda tanıtılacak iPhone 16 serisinde Wi-Fi 7 teknolojisine geçiş yapmayı düşünüyor. Wi-Fi 7 ile daha düşük gecikmeli ve hızlı bir kablosuz bağlantı performansı elde edilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 15 ailesi için bundan önce ise kötü bir fiyat haberi ses getirmişti. Kaynaklara göre ailenin fiyatı artacak, burada spesifik olarak 15 Pro için 100 dolarlık, 15 Pro Max içinse 200 dolarlık bir artış karşımıza çıkacak. Parça ve lojistik maliyetleri başta olmak üzere küresel enflasyondaki yukarı yolculuktan etkilenecek gibi görünen telefonlar, buna rağmen milyonlarca satış rakamlarına ulaşacak. En son açıklama verilere göre en üst seviyede halen en çok iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max satılıyor, dünya genelindeki kişiler hali hazırda pahalı olan telefonları alma konusunda aşırı sorun yaşamıyor. iPhone 15 ailesi hakkında şimdiye kadar çok sayıda bilgi çıktı. Örneğin yakın zaman önce ailenin “Pro” olmayan seçenekleri 15 ve 15 Plus, daha önce sağlam bilgiler vermiş bir analist tarafından ortaya atılan iddiaya göre abileri gibi 48 megapiksellik bir ana kameraya sahip olabilir. Bu detay henüz kesin değil ancak telefonların yeni ana kamera nedeniyle biraz gecikme görebileceği de iddia ediliyor.

Şu an aktif olarak satışı yapılan 14 ve 14 Plus’ta 12 megapiksellik ana kameraya yer veren ve bunu çok uzun zamandır sürdüren Apple, 48 megapiksele çıkarak sektörün önüne geçmedi (Samsung 200 megapiksel seviyesinde) ancak ana kameralardan alınan detay seviyesini büyük oranda artırdı. Bu arada iPhone 15’ler için kamerada başka bilgiler de var. Örneğin iPhone 15 ailesinin en iyisi olacak iPhone 15 Pro Max, kardeşi 15 Pro’dan farklı olarak bir periskop sistemine sahip olacak. Daha önce doğru bilgiler vermiş bir kaynak, geçtiğimiz hafta bu donanımı kendi kaynakları üzerinden doğruladı. Artık yüzde 100 kesin gibi duran periskop kamera kullanımı, birçok kişiyi 15 Pro yerine 15 Pro Max almaya itecek çünkü kayıpsız optik yakınlaştırma fotoğraf tutkunları arasında oldukça seviliyor. Apple’ın bu tarafa çok geç giriş yapmasının arkasında ne olduğu halen bilinmiyor, 15 Pro Max’te periskop kamera ile 6x kayıpsız yakınlaştırma sunulacağı iddia ediliyor.

iPhone 15 detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş