iPhone içindeki uygulama simgelerini değiştirme [Nasıl Yapılır?]

23 Eylül 2020 15:58

Kısa süre önce çıkan iOS 14 işletim sistemiyle gelen “araç takımları” desteği ile iPhone için uygulama simgelerini değiştirme süreci de popüler oldu.

iOS 14 işletim sistemi biliyorsunuz artık sonunda Android tarafı gibi kişilerin ana ekrana widget ya da Türkçe “araç takımları” eklemesine imkan tanıyor. Bu sayede iOS işletim sisteminin uzun yıllardır sabit kalan ana ekran tasarımı hiç olmadığı kadar özelleştirilebiliyor. Kişiler elbette bununla yetinmiyor. iPhone sahipleri uzun zamandır olan uygulama simgelerini değiştirme imkanını araç takımları ile birleştirerek inanılmaz ana ekranlar oluşturuyor. Peki iOS / iPhone modellerinde uygulama simgesini değiştirmek nasıl oluyor?

Bunun cevabı oldukça basit. Burada ilk olarak Apple’ın resmi “Kestirmeler” uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamayı açtığınız zaman çıkan “İşlem Ekle” butonuna basın. Burada “Uygulamayı Aç” araması yapın hemen altta çıkan “Uygulamayı Aç” işlemine basın. Daha sonra karşınıza çıkan Betik ekranındaki “Seç” ibaresine basın ve açılan listeden simgesini değiştirmek istediğiniz uygulamayı seçin. Daha sonra açılan ekranın sağ üst köşesindeki “…” simgesine basın ve burada en üstten uygulamaya vereceğiniz ismi belirleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha sonra “Ana Ekrana Ekle” seçeneğine basın ve ardından açılan sayfadaki “Ana Ekran Adı Ve Simgesi” kısmına gelin. Burada soldaki kutuya basın ve uygulama için istediğiniz simgeyi (İnternette birçok hazır paket var) telefonunuzdan yükleyin, ya da bu uygulama simgesi için bir fotoğraf çekin. Daha sonra sağ üstteki “Ekle” butonuna basın. Hazırladığınız uygulama bu sayede sizin seçtiğiniz simge ile beraber ana ekrana eklenecektir.

Burada tek olumsuz durum, hazırlanan bu uygulama simgelerinin uygulamayı açmadan önce Kestirmeler uygulamasını açması oluyor. Ancak süreç anında gerçekleşiyor.

Hazırlanan güzel bir örnek

iPhone için iOS 14 işletim sistemi ile popüler olan uygulamalar da var

Bunların en ünlüsü de Widgetsmith olmuş durumda. Buradan ücretsiz olarak indirebileceğiniz uygulama, kişilerin ana ekrana kişinleştirebilecekleri özel “Saat, Tarih, Fotoğraflar, Özel Metin, Yaklaşan Etkinlikler, Hatırlatıcılar ve Sağlık ve Etkinlik” araç takımları eklemesine imkan tanıyor. Widgetsmith ile özellikle yazılar ile çok hareketli ana ekranlar hazırlanabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Yeni nesil oyun konsolu Play Station 5 ile tanışın

Paylaş