iPhone üreticisinden çıkacak Fisker imzalı elektrikli otomobil iddialı geliyor

25 Şubat 2021 09:30

Dünyanın ilk lüks plug-in hibrit elektrikli araçlarından biri olan Fisker Karma’yı üreten Fisker, yeni elektrikli otomobiliyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Gelen son bilgilere göre şirket, iPhone modellerini üreten Foxconn fabrikasıyla bir anlaşma gerçekleştirdi.

Foxconn’un yılda 250 bin  elektrikli otomobil üreteceği ve bu otomobilin üretiminin önümüzdeki yılın sonlarında başlayacağı belirtiliyor. Net satış fiyatı netlik kazanmasa da otomobilin 40 bin doların altında bir fiyatla kullanıcıların beğenisine sunulacağı iddia ediliyor. Kod adı Project PEAR for Personal Electric Automotive Revolution olarak geçen modelin Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve Hindistan’ı kapsayan ülkelerde satışa sunulacağı söyleniyor. Otomobilin tasarımıyla ilgili detaylar ise sır gibi saklanıyor.  Ana görselde görüldüğü üzere otomobilin taslak çizimi hakkında da çok az bilgiye sahibiz. Şirketin kurucu ortağı Henrik Fisker, otomobilin tanıtımına kadar sessiz kalacaklarını belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fisker, Ocean modeliyle de ses getirmişti

Geçtiğimiz ekim ayında halka açılan Fisker, elektrikli pickup modeliyle de iddialı geliyor. Şirketin SUV modeli Ocean, 80 kWh batarya paket üzerinden 482 kilometrelik bir menzil sunuyor. Ocean, saatte 100 kilometre hıza 2,9 saniyede çıkarak da dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştı.  Aracın tasarımı üzerinde çalışmaların sürdürdüğünü belirten Henrik Fisker, “Yollara çıkmaya hazır versiyon çok daha radikal hatlara sahip olacak.” demişti.

İlginizi çekebilir

2020 Seat Leon merak edilen özellikleriyle detaylandı

Paylaş