İşte bütçe dostu model Xiaomi Mi Play ve tüm özellikleri

24 Aralık 2018 12:30

Günlerdir gündemde olan Xiaomi Mi Play, sonunda resmi olarak lanse edildi. İşte dikkat çeken telefon hakkında bilinmesi gerekenler;

Xiaomi’nin 2018 bitmeden ürün gamına eklediği son telefon Xiaomi Mi Play oldu. Akıllı telefon için ilk olarak tasarımdan başlayalım. Su dalması olarak geçen ve ön kamerayı içerisine alan bir çentiği bulunan telefon, parlak kasasıyla göz dolduruyor. Parmak izi sensörü arkasında yer alan cihaz, alt tarafta geniş sayılan bir çerçeve taşıyor. Önü ve arkası Gorilla Glass ile korunan telefon, üç farklı renk seçeneğiyle elde edilebiliyor. Gelelim modelin teknik detaylarına. Mi ailesinin son üyesi, 5,84 inç 10870×2280 piksel 432 PPI bir ekran üzerine kuruluyor. Gücünü MediaTek imzalı Helio P35 işlemciden (12 nm) alan cihaz, bu işlemciyle Snapdragon 625’li modellerden daha yüksek performans ortaya koyuyor. Helio P35 işlemciyi 4 GB RAM ile destekleyen Xiaomi Mi Play, sadece 64 GB dahili depolamaya sahip. Model kamera tarafında da iddialı duruyor. Cihazın arkasında 12 megapiksel + 2 megapiksel çiftli kamera sistemi yer alıyor. 2 megapiksel kamera ile derinlik algılaması yapabilen telefon, böylelikle arkası bulanık fotoğraflar çekebiliyor. Modelin önünde ise 8 megapiksel bir özçekim kamerası bizleri karşılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi Mi Play çok şık görünüyor

3.000 mAh pili bulunan Mi Play, burada maalesef bir hızlı şarj desteğine sahip değil. MicroSD kart yuvası bulunan ancak 3.5 mm kulaklık girişi yer almayan telefon, bağlantı noktasında USB Type-C kullanıyor. Çift SIM desteği unutulmayan model, şimdilik sadece Çin pazarına özel gibi görünüyor. Modelin başlangıç fiyatı ise yaklaşık olarak 160 dolar seviyesinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Büyük Huawei Mate 20 ailesi

Xiaomi Mi Play teknik özellikleri

Paylaş