İşte “HTC U12 Life” hakkında ortaya çıkan dikkat çekici ilk bilgiler

25 Temmuz 2018 21:45

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden HTC, bugün U12 Life modeliyle gündeme geldi. Yeni akıllı telefonun önemli teknik detayları da ortaya çıktı.

Geçen yıl çıkan U11 Life‘ın üzerine gelecek HTC U12 Life, bu bilgilere göre tam 6 inç ekran üzerine kuruluyor. Burada 1080×2160 piksel çözünürlük sunan akıllı telefon, 18:9 en boy oranını benimsiyor. Gücünün Snapdragon 636‘dan alacağı iddia edilen telefon, 4 GB RAM ve 64 GB depolama ile geliyor deniyor. Dahili depolaması microSD ile artırılabilecek telefon, arkasında 16 + 5 megapiksel bir çiftli kamera sistemi taşıyor. 4K video çekebildiği söylenen model, önünde de çiftli kamera taşıyor. Bu sayede arkası bulanık özçekimler yapılabileceği belirtiliyor. 13 megapiksel çözünürlükteki bu kameraların flaş ile destekleneceği de söyleniyor. 3.600 mAh’lık bir pil üzerine kurulacak HTC U12 Life, parmak izi sensörünü arkasında taşıyacak gibi görünüyor. U11 Life’ı 350 dolardan satan firmanın, yeni modele de benzer bir fiyat etiketi çekmesi bekleniyor. Bu arada yeni telefonun da Android One altyapısında karşımıza çıkacağı söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HTC U12 Life’a ek olarak bir oyun telefonu da geliştiriyor

Geçen hafta ortaya çıkan bilgilere göre firma, bir oyun telefonu üzerinde çalışmalar yapıyor. Bunun için birkaç oyun firmasıyla görüşme halinde olduğu söylenen üretici, bu popüler alana girmek istiyor gibi duruyor. Henüz kesin bilgilerin yer almadığı süreç, HTC imzalı bir oyun telefonunun hemen çıkmayacağını da gösteriyor. Bazı kaynaklar model için 2019 sonu hatta 2020 başından bahsediyor. Şu an oyun telefonu denildiği zaman akla Xiaomi Black Shark, Razer Phone, Asus ROG Phone ve ZTE Nubia Red Magic geliyor.

İlgili Video

Dikkat çeken özellikleriyle şirketin üst düzey modeli U12+

Paylaş