İşte kullanıcıların iPhone X’a geçiş yapmama nedenleri

06 Mart 2018 22:00

Teknoloji devi Apple‘ın geleceğe hoşgeldinizi diyerek tanıttığı akıllı telefonu iPhone X, biliyorsunuz sadık iPhone kullanıcıları arasında dahi çok fazla yaygınlaşamadı. Yapılan bir anket bunun arkasında ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Yapılan anketin sonucu aslında çok da büyük bir sürpriz oluşturmuyor. Çünkü ankete katılan kullanıcıların yüzde 31’i fiyatı gerekçe gösteriyor. Yurt dışında 999 dolar, Türkiye’de ise 6.099 TL‘ye satılan iPhone X, bütçelerin çok üzerinde bulunuyor. Çoğu kişi telefonun sunduklarını ve çentiğini beğenmesine rağmen fiyatı nedeniyle elde edemiyor. Ankete oy verenlerin yüzde 44’ü ise mevcut telefonlarından memnun olduğu için yeni iPhone‘u almadıklarını belirtiyor. Fiyatla yakından bağlı bu durum, kişilerin ellerindeki telefon iyice eskimeden 999 dolar vermek istemediğini gösteriyor. Ancak maddi durumu iyi olmasına rağmen yeni iPhone’u gerçekten almak istemeyenler de bulunuyor. Çünkü Apple‘ın yeni modelde sundukları çoğu kişiye telefon değiştirecek kadar yenilikçi görünmüyor. Anketin yüzde 8’lik bölümü ise farklı bir cevap veriyor. Bu insanlar yeni iPhone’un ekranını ufak buluyor ve 5,8 inç’den daha büyük bir ekran istiyor. Gerçekten büyük elli insanların elinde yeni iPhone, Plus modellere göre daha ufak kalıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni neslin ilk modeli iPhone X

Şirketin gelecek nesle geçiş yaptığı telefonu, gelen bilgilere göre yıl içerisinde Plus bir model kazanmaya hazırlanıyor. iPhone X Plus, söylendiği kadarıyla 6,5 inç OLED ekran üzerine kuruluyor. Bloomberg’in son açıklamasına göre telefon bu ekranda 1242×2688 piksel çözünürlük (480-500 PPI) sunacak gibi görünüyor.

Paylaş