İşte Samsung’un Galaxy Fold’u “kurtarmak” için yaptığı değişiklikler

15 Mayıs 2019 22:45

Yaşadığı ekran sorunu nedeniyle satışı ertelenen katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold, çıkışa hazırlanıyor.

Samsung’un ilk katlanabilir akıllı telefon modeli Galaxy Fold’un halen satışa çıkması bekleniyor. Ekran sorunu nedeniyle inceleme için dağıttığı ürünleri bile geriye toplayan firma, sorunun çözümüne yönelik önemli adımlar atmış durumda. Çözümden önce yaşanan sorunları hatırlamakta fayda var.  iFixit’in Samsung’un isteğiyle kaldırılan içini açma sürecinde yaptığı açıklamaya göre OLED ekranların çok iyi koruması gerekiyor. Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold ana ekranı üzerindeki plastik katman (Çıkartılmaması gereken) ise bu korumayı tam olarak yerine getiremiyor. Bu da yaşanan sorunun en büyük kaynağı gibi duruyor. Bu arada bir diğer sorun ise menteşe mekanizmanın sağlam olmasına rağmen açıkta olması. Bu da modelin içine ve ekranın altına tozların girmesine neden oluyor. İşte bu iki soruna da çözüm getirilmiş gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gelen bilgiye göre Samsung modelin üzerindeki koruyucu katmanı gövdeye entegre etmiş. Ekranın görevini sorunsuz olarak yerine getirmesi için çok önemli olan bu katman, artık bir “film” gibi görünmeyecek ve satın alan kullanıcılarda çıkarma isteği oluşturmayacak. Bir diğer değişiklik ise menteşe tarafında yapılmış. Firma menteşe boşluğunu daraltarak içeriye toz girmesini engelleyecek bir önlem almış. Tüm bunlardan sonra üretime yeniden başladığı söylenen Samsung, bunlar haricinde de bazı önlemler almış. Özellikle ekran katmanının korunmasına yönelik uyarılar artırılmış.

Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold satışa çıkacak gibi görünüyor

Ancak telefon yaşadığı bu sorun ve 1.980 dolarlık satış fiyatı nedeniyle çok fazla öne çıkamayacak gibi görünüyor. Son ÖTV zammı sonrasında Türkiye’de 30 bin TL’yi bulabileceği söylenen model, milyonlar için uzaktan bakacakları bir “hayal” konumunda yer alıyor. Yüksek fiyatı nedeniyle bu telefonun satış mağazalarında açık olarak sergilenmeyeceği dahi belirtiliyor.

İlgili Video

Paylaş