IVECO eDaily, yük çekme konusunda dünya rekoru kırdı

04 Temmuz 2023 09:32

Dikkat çeken elektrikli van modeli IVECO eDaily, yük çekme konusunda Guinness Dünya Rekoru kırmayı başarmış durumda.

Elektrikli van modeli IVECO eDaily, elektrikli altyapının sağlayabildiği “anlık” yüksek güç ve tork sayesinde 153 ton üzerinde yük çekerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. 2022 yılında tanıtılan araç, teknik verilere bakarsak üç farklı 37 kWh (Toplam 111 kWh) batarya paketi üzerine kuruluyor ve taşıdığı elektrik motoru ile 188 beygir (140 kW) güç ve 400 Nm tork masaya koyuyor. IVECO tarafından yapılan açıklamaya göre eDaily, 4.6 tona kadar taşıma kapasitesi ve 20,3 m3’e kadar taşıma hacmi ile dizelle aynı çekme kapasitesine sahip tek elektrikli hafif ticari van modeli konumunda bulunuyor. Tam 153 tonluk çekme performansını her versiyona standart olarak yerleştirilen “Yüksek Güç” modu açıkken masaya koyduğu aktarılan eDaily, bu rekor ile bir anda gündemin üst sıralarına çıktı ve çoğu kişinin gündemine ilk defa gelmeyi bildi. Videosunu yukarıda izleyebileceğiniz rekor denemesi kapsamında İngiltere’nin en güçlü adamı Adam Bishop tarafından kullanılan aracın standart çekme ağırlığı hedefi 130 ton seviyesinde yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

IVECO eDaily, “Daily” ailesinin bir parçası konumunda yer alıyor. En son normal versiyonu Great British Fleet Awards’da ‘Yılın Hafif Kamyonu‘ ödülünü kazanması ile ses getiren Daily hakkında firma şunları aktarıyor: “Daily’nin ön plana çıkan özellikleri, uygun kamyon şasisi, ürün seçeneklerinin zenginliği ve filo alıcılarına minibüsten kamyona kadar geniş bir ürün yelpazesi sunması. Her yeni nesilde motor ve şanzıman seçenekleriyle sürüş yapmayı daha da iyi bir hale getiren IVECO Daily, 7 tonluk model, 3,5 tonluk çekme kapasitesi ve 4,9 tona kadar sınıfında lideri taşıma kapasitesi ile rakiplerinden ayrılıyor. Daily kamyonetler, sağlam kamyon tabanlı şasisi sayesinde kullanıcı için vazgeçilmez bir değer haline geliyor.

Kargo taşıma kapasitesi, artan manevra kabiliyeti ile kullanıcı için ağır ticariden daha avantajlı hale gelen IVECO Daily kamyonetler, Hi-Matic modeli ile sınıfında 8 ileri tam otomatik şanzıman sunan ilk araç olurken, yeni altı ileri manuel şanzıman, vites seçiminde serbest oynamayı önceki modellere göre %50 oranında azaltıyor. IVECO Daily’nin debriyaj dayanıklılığı da %18 artırılmış olan Daily’lerin şanzıman yağ değişim aralıkları da artık 350.000 km’ye ulaştı. Euro VI-E dizel motor yelpazesi, iyi bir güç ve verimlilik dengesi sağlarken, Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) seçeneği biyometanla çalıştırıldığında emisyonları %95’e kadar azaltabiliyor. Piyasaya sürülen IVECO eDaily’de, kendine has özelliklerden ödün vermeden sıfır emisyon sağlıyor.”

IVECO eDaily yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş