Jeff Bezos şirketi Blue Origin ile uzaya gidiyor [Canlı İzle]

20 Temmuz 2021 10:39

Dünyanın en zengin insanlarından Jeff Bezos, Blue Origin firmasıyla beraber bugün herhangi bir sorun olmaz ise uzaya gidiyor.

ABD Federal Havacılık İdaresi FAA, hatırlarsınız kısa süre önce Jeff Bezos‘un merkezde yer aldığı Blue Origin kalkışı için resmi izni vermişti. Artık hiçbir engelin kalmadığı görev Türkiye saati ile 14:30 itibarıyla yapılacak. Görev direkt olarak yukarıdaki video üzerinden takip edilebilecek.

Bu göre firmanın ilk insanlı görevinde Jeff Bezos, kardeşi Mark Bezos, Mary Wallace Funk ve sadece 18 yaşındaki Oliver Daemen uzaya çıkacak.

Hatırlarsınız Blue Origin tarafından yürütülecek görev kapsamında uzaya çıkmak için açık artırma üzerinden tam 28 milyon dolara bir bilet satılmıştı. Bu bileti alan kişi göreve katılamama tercihinde bulundu. Oliver Daemen tam olarak onun yerine gerçek uzay deneyimi elde edecek.

Blue Origin görevinin “ilk ve tek ücretli müşterisi” olan Daemen, bu görevde temel olarak Somerset Capital Partners CEO’su babası Joes Daemen’ın sayesinde yer alıyor. Bu koltuk için ne kadar ödendiği ise halen açıklanmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Jeff Bezos şirketi Blue Origin ile uzay turizmi konusunda büyük bir adım atacak

Milyarder Jeff Bezos, bu görev sorunsuz geçerse Richard Branson’dan sonra uzaya kendi şirketi ile giden ikinci isim olacak. Peki süreç nasıl işleyecek?

Blue Origin’in kalkışı New Shepard isimli roket modeliyle yapılacak. New Shepard, konuklarını Crew Capsule 2.0 içerisinde uzaya çıkaracak ve daha sonra geriye gelerek dikey olarak iniş yapacak.

Crew Capsule 2.0 da belirli bir süre yerçekimsiz ortam deneyimi yaşattıktan sonra geriye dönecek ve üçlü paraşüt sistemiyle iniş yapacak. İnişte içerideki konuklar zarar görmesin diye son saniye ateşlemesi yapılarak bir hava yastığı oluşturulacak.

Canlı Yayın:

Paylaş