Jetpack ile arama kurtarma konusunda yeni dönem [Video]

29 Eylül 2020 19:00

Daha önce yaptığı gösterimler ile Iron Man lakabını alan Richard Browning, jetpack ile arama kurtarma tarafına da giriş yapmış durumda.

İngiliz mucit ve girişimci Richard Browning, geliştirdiği jetpack kıyafetiyle gündeme gelmeye devam ediyor. Kişisel ulaşım konusunda gerçeğe dönüşmesi en çok istenilen aracı işlevsel hale getiren Browning, geçtiğimiz yıl İngiltere Kraliyet Komando Eğitim Merkezi‘nde uçan komandoları gözler önüne sermişti. Burada komando askerlerin eğitim aldığı alanı uçarak geçen ve ufak bir gösteri yapan Browning, uzak geleceğin askerlerini karşımıza çıkarmıştı. Browning şimdi ise yayımlanan yukarıdaki video üzerinden geliştirdiği jetpack’in arama kurtarma faaliyetlerinde de ne kadar faydalı olabileceğini gösterdi. Bunun için İngiltere merkezli Great North Air Ambulance Service (GNAAS) ile bir ortak çalışma yapan ve simule edilmiş bir kurtarma operasyonu geliştiren Browning, aracın hayat kurtarma konusunda ne kadar büyük bir zaman kazancı getireceğini açık şekilde tüm dünyaya duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Richard Browning, geliştirdiği jetpack ile daha çok ses getirecek

Ünlü isim bazı benzerlerinden farklı olarak vücut ile kontrol edilebilir bir jetpack geliştiriyor. Kollarına ve sırtına taktığı ufak jet motorlarıyla havada kalabilen mucit, kıyafeti çıktığı her halka açık gösteride daha stabil hale getiriyor. Gerçekten oldukça rahat ve güvenli şekilde uçulmasına imkan tanıyan jetpack, her şeye rağmen henüz halka satılmaktan uzakta bulunuyor.

Paylaş