Dünyanın ilk “Jet Suit / Jetpack” yarışı düzenlendi [Video]

04 Nisan 2024 10:16

Yeni bir seri doğdu, dünyanın ilk “Jet Suit / Jetpack” yarışı düzenlendi. Bunun arkasında Gravity Industries şirketi yer alıyor.

Dünyanın ilk “Jet Suit / Jetpack” yarışı 28 Şubat tarihinde Dubai merkezli olarak deniz üstünde gerçekleştirildi. Bu yarışmanın arkasında Iron Man lakaplı ünlü isim Richard Browning ve kurduğu Gravity Industries şirketi yer aldı, birden fazla pilot jet motorlu Jetpack’leriyle ilginç bir mücadele deneyimi elde etti. Tüm süreci yukarıdaki 39 dakikalık videoda gözler önüne seren Gravity Industries, bizim gündemimize elbette ilk defa gelmiyor. Kişisel ulaşım konusunda gerçeğe dönüşmesi en çok istenilen aracı işlevsel hale getiren Browning, geliştirdiği araç ile son yıllarda sürekli olarak askeri gösterimlere odaklanmıştı. Bu aracın en çok buraya uygun olduğunu iyi bilen isim, Jetpack’ine kıyafetin parçası haline getirilen bir silah dahi entegre etmişti. Browning’in sağ omzu üstüne konumlandırılan silah, direkt olarak kafa hareketleriyle yönlendirilebiliyordu ve bu altyapı sayesinde Browning baktığı yere ateş edebiliyordu. Ellerinde jet motorları olduğundan askeri senaryoda daha farklı bir yol izlemesi çok mümkün olmayan Browning, bu silah sistemini buradaki kısa TikTok videosunda gözler önüne semişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Browning geliştirdiği sistem ile daha önce “NATO Mountain Warfare Rescue Exercise” kapsamında da ses getirmişti. NATO Mountain Warfare Rescue Exercise özelinde yaralı askerlere JetPack ile uçarak hızlı şekilde yardım etme gösterimi yapan Richard Browning, hepsinden önce “Hollanda Deniz Özel Harekât Kuvvetleri” ile bir ortaklık yapmış ve asker kıyafetiyle gemi çıkarma operasyonuna katılmıştı. Daha sonra ise buna benzer bir askeri gösterim Kraliyet Deniz Piyadeleri ile birlikte yapılmıştı.

İlgili Videolar:

Jet Suit gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş