Kamerada iddialı şık model Nubia Z50S Pro tanıtıldı

20 Temmuz 2023 15:54

Kamerada iddialı bir akıllı telefon modeli olan Nubia Z50S Pro, yapılan resmi paylaşımlar sonrasında bugün resmen tanıtıldı.

Nubia Z50S Pro, günün en çok dikkat çeken mobil cihazlarından oldu. Oldukça ince çerçevelere sahip bir ön yüze ve kavisli değil düz tasarım çizgisine sahip olan telefon, özellikle arka tasarımıyla dikkat çekiyor. Arka kısmı değiştiren üç farklı versiyonu bulunan akıllı telefon, tasarımı kadar teknik özellikleriyle de öne çıkıyor. Bir amiral gemisi olan cihaz gücünü Snapdragon 8+ Gen 2 işlemciden alıyor. 6,78 inç AMOLED ekranında 2800×1260 piksel çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sunan telefon, ekranıyla DCI-P3’ün yüzde 100’ünü kapsıyor yani yüksek renk doğruluğu getiriyor. 80W hızlı şarj destekli 5.100 mAh pile sahip telefonda, 16 megapiksellik bir selfie kamerası bizleri karşılıyor. Telefonun en iddialı olduğu yanı ise arka kamera sistemi oluyor. Telefonun arkasında spesifik olarak OIS’e sahip 50 megapiksel F1.6 35mm + 50 megapiksel F2.0 13mm ultra geniş açı / makro + OIS’e sahip 8 megapiksel F2.4 80mm 6x telefoto kameraları bir araya geliyor. Ana kamerasında firma tarafından özel geliştirilen 1G + 6P lens yapısına yer verilen telefon, bu sayede yüksek keskinliğe sahip fotoğraflar çekebiliyor. Arka tasarımı direkt olarak bir fotoğraf makinesi gibi tasarlanan Z50S Pro, fotoğraf için yapay zekadan güç alan çok sayıda yazılım özelliğiyle de dikkat çekiyor. İlk olarak Çin’de satılan telefon, 515 dolardan (12 GB RAM + 256 GB depolama) başlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nubia Z50S Pro ileride Türkiye’de de satılabilir çünkü geçtiğimiz ay Arena Bilgisayar ve ZTE Corporation arasında önemli bir distribütörlük anlaşması imzalandı. Bu konuda Arena Bilgisayar tarafından KAP’a yapılan resmi açıklamada şunlara yer verildi: “Şirketimiz ile Dünya’nın önde gelen cep telefonu üreticilerinden ZTE ile “ZTE Nubia ve Redmagic” marka cep telefonu ve aksesuarların Türkiye genelinde dağıtımına ilişkin münhasır satış ve dağıtım protokolü imzalamıştır. 160 Ülkeden fazla ülkede ve bölgede global telekom operatörlerine, kamu ve özel müşterilere ve tüketicilere hizmet eden ZTE, 33.000’den fazla çalışanı ve gelirinin yüzde 16,4’ünü ARGE yatırımlarına ayırma stratejisi ile en yenilikçi ve yaratıcı teknoloji, ürün ve çözümleri Dünya’daki nüfusun 4’te 1’inden fazlasına ulaştırmaktadır. Şirketimiz özellikle “Nubia” markalı cep telefonlarının, 3D Tabletlerin, Akıllı Saatlerin ve ‘Red Magic’ markalı oyun telefonlarının Türkiye pazarına sunulması amacı ile çalışmalarına hız verecektir. Bu anlaşmanın Şirketimizin cirosunu önemli yönde etkilemesi beklenmektedir. Pay sahipleri ve Kamunun bilgisine sunarız.”

Nubia Z50S Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş