Kapı açan robot köpek SpotMini insan engeline direniyor [Video]

21 Şubat 2018 09:00

Geçtiğimiz hafta Boston Dynamics’in sevimli robot köpeği SpotMini‘nin kapıları açabildiğini sizlerle paylaşmıştık. Şirket şimdi robot köpeğin sınırlarını test ediyor.

Robot teknolojileri konusunda emin adımlarla ilerleyen Boston Dynamics, SpotMini ile yeni gelişmeleri gözler önüne seriyor. Şirketin robot köpeği kafasının üzerinde yer alan yeni uzvu sayesinde artık kapalı kapıları açabiliyor. Böylelikle odalar arası gezebilen robot köpekten “kaçmak” da giderek zorlaşıyor. Bir önceki videoda kapıyı açamayan bir modelin, kapıyı açabilen bir modelden yardım aldığını görmüştük. Kapı açabilen model “arkadaşı” için kapıyı tutmayı da ihmal etmemişti. Tabii şirket köpeği geliştirirken sınırlarını da test ediyor. Köpeğin kapıyı açmasını engellemekle görevli bir çalışan önce kapıya güç uygulamayı deniyor, sonra da uzun bir sopayla köpeği rahatsız ediyor. En sonunda ise SpotMini’nin gövdesinin arkasında yer alan iple köpeği çekiştirerek kapıdan uzaklaştırıyor. Ancak bunların hiçbiri robot köpeğin kapıya olan ilgisini durduramıyor. Amacı doğrultusunda hareket eden köpek, tüm kesintilere rağmen kapıyı açmayı başarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Robotların yükselişi

Tabii şirket robotun bu test sürecin paylaşınca internet de yeniden kıyamet senaryolarına sarıldı. Daha önce de iki ayaklı robotu Atlas’a pek de iyi davranmayan Boston Dynamics, aynı acımasızlığı SpotMini’ye de uyguluyor. Robotların akıllanması durumunda bu videoların nelere yol açacağı ise internetin yeni gündemi arasında.

Paylaş