Karbon salınımda önemli hedefler; Volvo küresel iklim planı açıklandı

16 Ekim 2019 17:16

Her modeli için karbon ayak izi rakamlarını kayıt altına alacak olan Volvo, 2050 yılına kadar uzayacak planlama süreciyle dikkat çekiyor.

Bugün itibarıyla ürün gamının ilk tam elektrikli modelini tanıtmaya hazırlanan Volvo, bu tanıtım öncesinde manidar bir duyuru gerçekleştirdi. Bu kapsamda yeni iklim planının bir parçası olarak karbon emisyonlarını radikal bir şekilde azaltacağını duyuran İsveçli şirket, 2025 yılına kadar her otomobil için yaşam döngüsü karbon ayak izini yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyor. Açıklanan bu hedef, Volvo’nun 2040 yılına kadar karbon-nötr bir şirket olma hedefine doğru atılmış somut ilk adım olarak da nitelendirilmiş durumda. Plan, küresel ısınmayı, sanayi öncesi dönemin sadece 1,5 Celcius derece üzerinde olacak şekilde sınırlamayı hedefleyen, 2015 Paris Küresel İklim Anlaşması doğrultusunda atılmış somut bir adımı temsil ediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volvo elektrikli satış rakamlarıyla hedefleri destekleyecek

Markanın resmi kaynakları tarafından yapılan açıklamanın devamındaki 2040 hedefleri, şirketin ön saflarda olduğu başka bir alan olan tamamen elektrikli otomobillerle egzoz emisyonlarıyla mücadele etme konusunun daha da ötesine geçiyor. Şirket, karbon emisyonlarıyla, üretim ağında, daha geniş bir kapsamda operasyonlarında, tedarik zincirinde ve materyallerin geri dönüşümü ve yeniden kullanımı yoluyla da mücadele etme arzusunda. 2025 yılına kadar her otomobil için karbon ayak izini yüzde 40 oranında azaltma hedefinin temel destekçisi ise satışların yüzde 50‘sinin elektrikli otomobiller olması hedefi olacak. Tüm bu rakamsal çıktılar için kullanıma sunulacak ilginç bir hizmet de dikkatimizi çekiyor.

Volvo bu kapsamda, elektrikli XC40 ile başlayarak her yeni modelin ortalama yaşam döngüsü karbon ayak izini de açıklamaya hazırlanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CEO Håkan Samuelsson; “Şirketimizi sembolik taahhütlerle değil somut hareketlerle dönüştürüyoruz. Bu yüzden, Volvo Cars’ta kontrolümüz altında olan alanlarda aksiyon alacağız, yani hem operasyonlarımızda hem de otomobillerimizin egzoz emisyonlarında harekete geçeceğiz. Ayrıca etkimiz altında olan alanlarda da aksiyon alacağız. İklim nötr bir gelecek için tedarikçilerimizi ve enerji sektörünü bize katılmaya çağıracağız” ifadelerine yer verdi.

İlgili video

Elektrikli Volvo XC40 teaser

Paylaş