Kargo taşıma odaklı bir elektrikli scooter hazırlandı

13 Aralık 2023 11:14

Kargo taşıma odaklı bir elektrikli scooter hazırlandı. Scootility imzalı bu model pazara çıktığı zaman ciddi bir kitleye ulaşabilir.

Scootility tarafından şimdilik sadece sanal ortamda gösterilen bu yukarıdaki galeride görebileceğiniz elektrikli scooter, ön kısmında 140 litrelik bir kargo alanı taşıyor olmasıyla fark yaratıyor. Kilitlenebilir ve gerektiğinde çıkarılabilir (Hızlıca içi dolu diğer haznenin takılması için) olduğu aktarılan bu bölüm, suya karşı dayanıklı yani paketler ya da pizza gibi gıdalar yağmurlu günlerde de rahatlıkla taşınabiliyor. Genel olarak modern bir çizgide tasarlanan scooter, ön ve arkada süspansiyonlar kullanıyor ve model için değiştirilebilir yapılı çift batarya üzerinden maksimumda 100 km menzil açıklanıyor. Maksimum hızı satılacağı bölgenin yasal hız sınırlarına göre elektronik olarak belirlenecek bilgisi verilen model, disk frenler ve LED aydınlatmalar ile donatılmış durumda. Scootility’nin üretip pazara sunmak adına yatırım topladığı scooter için, “eğer gerekli fon sağlanırsa 12 ay içerisinde üretime alınabilir” açıklaması yapılıyor. Modelin ilk olarak ABD ve Avrupa merkezli olarak satışa sunulacağı söylenirken, yüksek olacağı düşünülen fiyat konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli scooter kullanımı birçok ülkede artıyor, bu konuda yasaklama getiren şehirler bulunuyor. Örneğin scooter’ların kiralanmasını sağlayan ilk Avrupa başkenti olan Paris, alınan bir karar kapsamında geri adım atarak elektrikli scooter kiralanmasını yasaklamıştı. Elektrikli scooter kiralama hizmetine “evet” ya da “hayır” oyunun kullanıldığı referandumda bir milyon 30 bin seçmenden 103 bin kişi oy kullandı. Bunların yüzde 89’u “hayır” derken, sadece yüzde 11’i elektrikli scooter’ların şehir merkezinde kalmaya devam etmelerini destekledi.

Çıkan karar aralarında ölümcül de olan bir dizi kazanın ardından gelmişti, scooter’lar devreden çıkınca Paris’te paylaşımlı bisiklet servislerinin patlama yaptığı ortaya çıktı. Şehirde paylaşımlı yapıda kullanıma sunulan elektrikli scooter’lar kullanımdan kalktı ancak paylaşımlı mikro mobilite çözümleri halen çok talep görüyor, şehrin paylaşımlı bisiklet sistemlerine yönelik bir adım atıp atmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Bu ilginç elektrikli scooter yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş