Karşınızda gücüyle dikkat çeken MG4 XPower Electric

05 Temmuz 2023 18:08

Araçlarını uzun süredir Türkiye’de de satan firmalardan MG, bugün tanıttığı MG4 XPower Electric ile dikkat çekmeyi başardı.

MG4 XPower Electric, Çinli SAIC Motor’un sahibi olduğu MG Motor şirketinin şimdiye kadarki en güçlü üretim otomobili olarak oldukça öne çıkan bir seçenek oldu. Goodwood Festival of Speed kapsamında görülebileceği açıklanan normal MG4 Electric’in “XPower” armalı özel versiyonu, ilk olarak İngiltere’de satılacak ve yaklaşık olarak 36 bin pound fiyatla elde edilebilecek. SAIC Motor’un Modular Scalable Platform (MSP) altyapısı üzerine kurulan tamamen elektrikli model, çift elektrik motoru (Öndeki 201 beygir, arkadaki 228 beygir) ile toplam 429 beygir güç ve 600 Nm tork getiriyor. Kendisine baktırmayı bilen bir tasarımı bulunan “Elektrikli Hot Hatch”, 0’dan 100 km/s hıza oldukça iyi 3,8 saniyede ulaşabiliyor. Yeni bir kalkış kontrol sistemi ile gelen MG4 XPower Electric, gücü MG tarafından ilk defa kullanılan Dynamic Cornering Control yanında elektronik kilitli diferansiyel ve tork vectoring sistemleriyle dört tekerleğe dengeli olarak iletebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yüksek performanslı sürüşe özel frenler ve süspansiyon sistemiyle “sert ve seri” bir kimlik ortaya koyan araç, tam net açıklanmıyor ancak çok yüksek ihtimalle 430 km seviyesinde bir menzil ortaya koyuyor. Fütüristik kokpitinde iki farklı ekrana yer verilen XPower Electric, vites tekerleğine ev sahipliği yapan ve havada duruyormuş hissi bulunan ilginç bir orta konsola da sahip. Kaçıranlar için normal MG4 Electric Türkiye’de bir süredir satılan elektrikli otomobil modelleri arasında yer alıyor. 5 Temmuz 2023 itibarıyla yüzde 100 elektrikli MG4 Electric Comfort için Türkiye’de 1 milyon 139 bin TL, MG4 Electric Luxury modeli içinse 1 milyon 349 bin TL‘nin gözden çıkarılması gerekiyor.

MG4 XPower Electric yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition

Paylaş