Kawasaki, “sürülebilir” robot keçi yaptı [Video]

15 Mart 2022 10:18

Motosiklet tarafının en önemli isimlerinden Kawasaki, bu sefer çok daha farklı bir çalışmayla, sürülebilir robot keçi ile karşımızda yer alıyor.

Kawasaki tarafından geliştirilen robot keçi modeli, “Bex” adına sahip ve internet üzerinde fazlasıyla dikkat çekmeyi başarmış durumda. Dört bacağı ile istenirse gerçek bir keçi gibi yol alabilen Bex, aynı zamanda yere çöktüğü zaman açılan tekerlekleriyle normal şekilde hareket edebilir hale gelebiliyor. Tokyo’daki etkinlik alanında çekilen videosunu yukarıda izleyebileceğiniz robot, aktarıldığı kadarıyla Kawasaki’nin Kaleido programında çıkmış bir çalışma konumunda bulunuyor. 2015 yılında bu yana bu tarz robotlar üzerinde çalışan firma, Bex ile Hyundai firması Boston Dynamics’in robot köpeklerine rakip olmak istiyor gibi görünüyor.

Açıklamaya göre şu an 100 kg kadar yük taşıyabilen Kawasaki imzalı robot keçi Bex, birçok farklı kullanım senaryosunun merkezinde yer alıyor. “Keçi” formu sadece gösteriş ve ilgi çekmek için olan robot, ileride gerçekten insan taşıma yanında uzaktan fabrika sahası denetimi gibi birçok farklı alan için de aktif olarak kullanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üst kısmının ihtiyaç bağlı olarak değiştirilebildiği yani modüler olduğu aktarılan Bex, dört bacak üstü yürüme ile merdiven çıkmayla zorlu arazide hareket etme süreçlerini, tekerlekleriyle ise düz zeminde hızlı taşıma sürecini bir araya getiriyor. Bu çiftli yapı benzer formdaki her robot modelinde bulunmuyor.

Kawasaki robot keçi yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş