Kia’nın ilk pickup modelinin adı “Tasman” olarak duyuruldu

11 Nisan 2024 10:52

Hyundai çatısı altında yer alan Kia’nın ilk pickup modelinin adı Tasman olarak duyuruldu. Model Türkiye’de satılmayabilir.

İsmini Avustralya ve Yeni Zelanda arasında yer alan Tasman Denizi’nden ve Abel Tasman’dan alan Kia Tasman, 2025 yılında yollara çıkarılacak bir pickup modeli ve yapılan açıklamaya göre belirli Güney Kore, Avustralya, Afrika ve Orta Doğu pazarlarında satışa sunulacak. Türkiye’de satışı şimdilik masada bulunmuyor gibi görünen ancak bu kesin olmayan araç, pazarda direkt olarak Toyota Hilux, Ford Ranger ile Isuzu D-Max gibi güçlü modellerin karşısına çıkacak. Henüz tasarımı gösterilmeyen ve dizel motor opsiyonu dışında herhangi bir teknik detayın verilmediği Tasman, firmanın ilk ancak son pickup modeli olmayacak. Kia daha sonra bir pickup daha üretecek ve yüksek ihtimalle onu tamamen elektrikli olarak pazara sunacak. Burada Hyundai’nin pickup pazarında uzun zamandır Türkiye’ye getirilmeyen Santa Cruz modeliyle yer aldığını da belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kia, daha iddialı araçlar üretmek için kısa süre önce eski Mercedes-Benz ve BMW tasarımcılarını bünyesine katmıştı. Kia tarafından hazırlanan araçlar son yıllarda inanılmaz iddialı ve modern görünüyor. Bu konudaki iddiasını daha da güçlendirmek isteyen marka, ortaya çıktığı kadarıyla kıdemli tasarımcılar Oliver Samson ve Seungmo Lim’i Avrupa ve Çin’deki tasarım merkezlerinin başına getirdiğini duyurdu. Samson ve Lin yeni nesil Kia araçların tasarımlarını, yeni konseptleri ve araçlarda kullanılacak yeni nesil malzemeleri hazırlayacak, firmaya tecrübeleriyle önemli bir katı sağlayacak.

Mercedes-Benz şirketinde görev alan Oliver Samson’un Kia için daha önce de çalıştığı aktarılıyor, Seungmo Lim’in ise BMW’nin Münih tasarım ekibinde on yılı aşkın bir süre görev aldığı belirtiliyor. Şirket bundan önce ise Türk tasarımcı Berk Erner tarafından tasarlanan elektrikli Kia EV9 ile gündeme gelmişti. Çok iddialı görünen EV9, kadınlar tarafından 2024 için dünyanın en iyi otomobili seçilmişti.

Kia Tasman yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş