Komplo teorileri başladı; Tesla şarj istasyonlarına kim saldırıyor?

30 Ocak 2019 22:15

Tesla şarj istasyonları son günlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğruyor. Şimdiden komplo teorileri başladı!

Tesla’nın, 2018 yılının aralık ayından bu yana ilginç bir olayla başı belada. Tesla 3’ün üretiminin başlaması ile hem rakipleri hem de tüketiciler arasında oldukça konuşulan markanın şarj istasyonları bilinmeyen kişiler tarafından saldırıya uğruyor. Yaklaşık 2 ay önce başlayan saldırıların arkasında kimin olduğu ise bilinmiyor. Şirketin iddiasına göre saldırıların arkasında “benzinle çalışan otomobillere yönelik faaliyetleri yeniden artırmak düşüncesi” yatıyor. Amerikan basınında çıkan diğer bir iddia ise rakip firma fanatiklerinin bunu yapabilecek olması. Hatırlarsanız Porsche gibi şirketler önümüzdeki yıl içerisinde elektrikli otomobiller üreterek Tesla’ya rakip olmak istiyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Olaylar endişe yarattı

Birden fazla eyalette görülen saldırılar halk arasında da endişe ile karşılandı. Son olarak Utah eyaletinde bir grup Tesla’nın şarj istasyonuna ait kabloları koparmaya çalışırken yakalandı. Tutuklanan kişiler ile ilgili henüz bir bilgi alınmazken saldırıların daha da yaygınlanmasından korkuluyor.

İlginizi çekebilir

Tesla Model S fe Rus yapımı robot karşı karşıya

Paylaş