Koronavirüs etkisi; Jaguar-Land Rover cephesinde önemli oranda işçi çıkarma

16 Haziran 2020 16:30

Jaguar-Land Rover, pandemi sebebiyle yaşadığı krizi sebep göstererek 1.100 çalışanın geçici bir süreliğine işlerinden çıkarılacağını duyurdu.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında otomobil endüstrisinin geldiğini sık sık vurguluyoruz. Uzun bir süre fabrikalarını kapatmak zorunda kalan üreticiler, çoğu bölgede satış adetlerinde de dip noktaları gördü. Elbette bu madalyonun bir de işçi ve çalışan kısmı var. Farklı alanlarda çalışanların bir bölümü işten çıkartılırken, bazıları da ücretsiz izinlere gönderildi. Yavaş yavaş toparlanma aşamasında olan bu durum bazıları içinse hala kritik noktalarda. Nitekim kısa süre önce bir duyuru gerçekleştiren Jaguar-Land Rover, pandemi sebebiyle yaşadığı krizi sebep göstererek 1.100 çalışanın işlerinden çıkarılacağını duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Jaguar-Land Rover cephesinde düşük kapasitede üretim devam ediyor

İngiltere merkezli şirketler, geçen yılın son çeyreğinde 629 milyon dolarlık zarar beyanının ardından mart ayına kadar 531 milyon dolarlık ek zarar bildirimi gerçekleştirdi. Grubun önümüzdeki ay için planladığı 1.100 kişilik çıkartma önümüzdeki yıl için maliyet düşürme hedefini içeriyor. İlk aşamada 1 milyar sterlin olarak hedeflenen değer şu aşamada ise 5 milyar sterlin dolaylarında. Yeni işçi çıkartmalarla birlikte şirketin son 1 yıllık süreçte 5.000 kişiyi benzer sebeplerle işten çıkarttığı da kaynaklara yansıyor. Markaların, İngiltere ve Avrupa’daki fabrikaları yeniden açmaya başlasa da birçoğu düşük kapasitede çalışıyor. Castle Bromwich fabrikasınınsa hala kapalı olması dikkat çeken detaylar arasında. Geçtiğimiz yıl tanıtılan yeni Defender’dan büyük beklenti içerisinde olan Land Rover’ın umduğunu bulamaması da düşündürücü parçalar arasında. Halihazırda var olan talebi karşılamak için kademeli üretim süreçleri devam ediyor.

Paylaş