Lada, ilk elektrikli otomobiliyle şaşkınlık yaratacak

08 Ağustos 2022 14:16

Elektrik tarafındaki hamlesi uzun süredir merak edilen Lada, bu alandaki ilk somut adımı için Dacia’ya yönelmiş görünüyor.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş sürecine dönüşen kriz, otomotiv dünyasında da önemli oranda etki yarattı. İlk dönemlerinde tedarik problemlerini beraberinde getiren olaylar zinciri, bölgede faaliyet gösteren Avrupalı üreticilere de radikal adımlar attırdı. Rusya’da önemli faaliyetler yürüten Renault’nun AvtoVAZ’ın yönetim sürecini bölgeye bırakma kararına da şahit olduğumuz bu süreçte, listelerde bölge lideri konumunda olan Lada için de kartlar yeniden dağıtıldı. Tesislerde işleyişin devamlılığını sağlamak adına 90’lı yılların güvenlik standartlarını akıllara getiren otomobiller üretmeye başlayan Rus üretici, kendisinden uzun süredir beklenen elektrik hamlesinde de radikal bir yol haritası çizecek. Projeyle ilgili ortaya çıkan ilk detayların izleri bizi Dacia’ya götürüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lada ilk elektriklisini Logan LCV üzerine geliştiriyor

Süreçle ilgili masada görünen ilk bilgilere göre Lada cephesinin ilk elektrikli modelinin merkezinde Dacia Logan LCV yer alacak. Tamamen farklı bir platformda yeni bir model inşa etmek için gerekli kaynak ve zamana sahip olmayan markanın, bu alanda hızlı aksiyon almak adına bir dönüşümü tercih edeceğini görüyoruz. Lada e-Largus adıyla seri üretime taşınması beklenen model, Logan’ın altyapısında yapılacak olan revizyon çalışmaları sonucu sokaklara çıkması söz konusu. Şu aşamada teknik tarafta herhangi bir verinin paylaşılmadığı modelin menzil tarafında 400 kilometreye kadar limitler sunabileceğine dair bilgiler masada. 2023 içerisinde prototip versiyon üzerinden asfalt testlerine başlanılması planlanan modelin 2024 yılında satışa hazır olması da öne çıkan beklentiler arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş