Lamborghini, tüm araçlarının hibrit versiyonlarını üretecek

01 Şubat 2024 10:06

Dünyanın en özel otomobil modellerinden bazılarına imza atan Lamborghini tüm araçlarının hibrit versiyonlarını üretecek.

Lamborghini baş teknoloji sorumlusu Rouven Mohr, geçtiğimiz aylarda tamamen elektrikli araçlar özelinde konuşmuş ve “Süper otomobiller için şu anda doğru zaman olmadığına inanıyoruz ve muhtemelen önümüzdeki beş ya da altı yıl içinde de olmayacak.” demişti. Firmanın hitap ettiği kitle halen kesinlikle bir elektrikli araç almak istemiyor, bağlı olarak şirket elektrikli geleceği olabildiğince ileriye atmak istiyor. “Süper spor segmentinde veya spor otomobil segmentinde içten yanmalı motor ve hibrit altyapının hala en iyi seçenek olduğuna inanıyoruz” diyen Mohr, yeni dönemdeki süper otomobil modellerinde içten yanmalı motorları elektrik ile desteklemeye devam edeceklerini ve bu sayede –Ferrari tarafında da gördüğümüz gibiuçuk performans ile gerçek motor sesini bir araya getirmeyi sürdüreceklerini belirtmişti. Bu konuda kısa süre önce Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann da konuştu ve markanın önümüzdeki dönemde beğenilen tüm araçlarının hibrit versiyonlarını üreteceğini aktardı. Lamborghini satışa sunduğu araçların ürettiği toplam emisyonu 2025 yılında yarı yarıya, 2030 yılında ise yüzde 80 oranında azaltma hedefliyor, buna ulaşmak adına elektrik desteğine kesinlikle ihtiyaç bulunuyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peki tamamen elektrikli bir Lamborghini pazara hiçbir zaman çıkmayacak mı? Çıkacak hatta firma geçtiğimiz aylarda 2028 yılında yollara çıkarmak istediği tamamen elektrikli Lanzador konseptini görücüye çıkarmıştı. Tasarımını burada görebileceğiniz Lanzador, şimdilik konsept aşamasında ancak seri üretim versiyonu da bundan aşırı farklı olmayacaktır. Çok yüksek satış rakamlarına ulaşılan Urus’tan ilham alan keskin hatlı elektrikli, dört kişilik bir seçenek ve oldukça etkileyici bir kokpit alanına sahip. Hem sürücüye hem de yanındaki yolcuya ekran konumlandırılan araç, bir elektrikli olarak ön bagaj ile geliyor ve geniş bir cam tavan üzerine kuruluyor. İki farklı elektrik motoru üzerinden yaklaşık 1.340 beygirli bir güç getireceği aktarılan elektrikli, 2028 yılında seri üretime alınacak ve yüksek ihtimalle aynı yıl içerisinde büyük rekorlara imza atacak.

Lamborghini planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş