Lenovo Legion oyun telefonundan çıkan “uçuk” şarj detayı

13 Nisan 2020 14:00

Akıllı telefon sektöründe çok öne çıkmıyor olsa da yer alan firmalarından Lenovo, yeni Legion oyun telefonu ile hızlı şarj konusunda nefes kesecek.

Yakında resmi olarak tanışacağımız Lenovo Legion oyun telefonu, firma tarafından resmi olarak açıklandığı kadarıyla tam 90W hızlı şarj desteğine sahip olacak. Pazarın 65W hızlı şarjı standart hale getirmeye başladığı günümüzde 90W gerçekten hem “uçuk”  hem de çok büyük bir artış olarak görünüyor. Gelen sızıntılara göre 5.000 mAh kapasitesindeki pilini sadece 35 dakika içerisinde tamamen doldurabilecek oyun telefonu, üzücü şekilde kutusundan 90W hızlı şarj cihazı ile çıkmayabilir deniyor. Bu biraz garip görünüyor ve 90W’lık güç sunacak şarj cihazının ayrı satılacağı yönünde bilgiler geliyor. Bu duruma rağmen yine de 90W gerçekten inanılmaz duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lenovo Legion oyun telefonu şimdilik pazarın en güçlü hızlı şarj sistemine sahip olacak

Ancak daha güçlüsü üzerinde de çalışanlar bulunuyor. Örneğin Xiaomi, tam 100W Super Charge Turbo hızlı şarj teknolojisi geliştiriyor. 2020’de gerçekten kullanıma çıkacağı düşünülen ancak bazı teknik zorluklar yaşandığı duyulan teknoloji, söylendiği kadarıyla 4.000 mAh kapasitesindeki bir pili sadece 17 dakikada tamamen doldurabiliyor. Bu gerçekten inanılmaz görünürken, yüzde 50 doluluğa ise sadece 7 dakikada çıkılabildiği aktarılıyor. Yüksek ısıyı önlemek ve enerji aktarımını mümkün kılmak adına özel güvenlik sistemlerine sahip olduğu aktarılan Xiaomi Super Charge Turbo, heyecanla bekleniyor. Bu arada alanda başka firmalar da sınırları zorluyor. Vivo’nun 120W’lık bir sistem üstünde çalıştığı söyleniyor.

İlginizi Çekebilir

Bu da 100W sistemi için firmanın resmi videosu

Paylaş