LG katlanabilir akıllı telefon modeli için üzen açıklama

18 Şubat 2019 18:00

Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden LG, katlanabilir akıllı telefon modeli için üzen bir açıklama ile gündemde bulunuyor.

LG, akıllı telefon tarafında kötü bir durumda yer alıyor. Mobil departmanı büyük zararlar açıklayan firma, bu yüzden katlanabilir akıllı telefon modelini ileriye atmış durumda. Yapılan resmi açıklamalara bakılırsa LG, mobildeki market pozisyonunu istediği gibi değiştirmeden bir katlanabilir akıllı telefon çıkarmak istemiyor. Bu haber yeni dönemi merakla bekleyenler için kötü, firma içinse gerçekten mantıklı bir adım olarak görülüyor. Çünkü katlanabilir akıllı telefonların hiç ama hiç ucuz olmayacağı biliniyor. LG’nin pazardaki işleri yoluna koymak içinse 2019 yılında fiyat performans oranı yüksek modellere ihtiyacı bulunuyor. Katlanabilir tarafa biraz geç girmesi Huawei, Xiaomi ve Samsung gibi isimlerin ilk modellerini görmesi ve talebi incelemesi için de mantıklı duran firma, gelecek için daha oturaklı planlar yapıyor. Katlanabilir OLED panellerin üretimi ve geliştirilmesi konusunda bir numaralı isimlerden olan LG, ilk katlanabilir telefonu için 2020’yi bekleyecek gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MWC 2019 kapsamında katlanabilir akıllı telefon değil ama LG G8 ThinQ geliyor

Ekrana dokunmadan kontrol gibi ilginç bir özelliğe sahip olan telefon, bunu çentikteki sensörler ile sunuyor. Burada yer alan ToF (Time-Of-Flight) sensörü ile telefonun üç boyutlu yüz tanıma yapabileceği de gelen bilgiler arasında bulunuyor. Kesin olarak 3.5 mm kulaklık girişine sahip olan cihaz, gücünü Snapdragon 855 işlemciden alıyor. Resmi kayıtlara göre 3.500 mAh pil üzerine kurulan yeni ThinQ, kavisli bir gövde ile geliyor. 6,1 inç bir OLED ekranı bulunan G8 ThinQ, bu ekrandan ses verebiliyor. Modelin 128 GB depolamalı versiyonu tam 900 dolar fiyat etiketine sahip olacak haberleri geliyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi imzalı katlanabilir akıllı telefon

Paylaş