Logitech ve iFixit çok güzel bir tamir ortaklığı kurdu

17 Mayıs 2023 15:11

Logitech ve iFixit firmaları bugün çok güzel bir ortaklık kurduklarını duyurdu. Bunun arkasında ürün tamir süreci yer alıyor.

Kullanıcılar satın aldıkları ürünler arıza yaptığı zaman kendileri tamir edebilmek istiyor. Bu durum özellikle garanti süresi biten ürünler için talep ediliyor, bu talebe son yıllarda dev teknoloji firmaları sevindirici şekilde kayıtsız kalmıyor. Bu bağlamda bir araya gelen Logitech ve iFixit, kurdukları ortaklık ile kendi onarımını kendisini yapmak isteyen tüketicilere orijinal parçalar sağlayacaklarını duyurdu. Elektronik atığı azaltmak amacıyla atılan adım, ilk aşamada sadece belirli ürünler için geçerli olacak. Bu ürünler için yedek parça, pil ve onarım kılavuzları sağlayarak müşterilerin garanti kapsamı dışındaki onarımlarını kolaylaştıracak ikili, süreci spesifik olarak önümüzdeki aylarda MX Master ve MX Anywhere fare modelleri için başlatacak. Bunun için buradaki sayfayı açan ve o sayfada sürece ileride dahil olacak ürünleri de şimdiden ekleyen iFixit, internet sitesinden gerekli orijinal parçaların rahatlıkla satın alınmasını sağlayacak. Süreç başta sadece belirli ülkelerde kullanılabilecek, daha sonra başka pazarlara da açılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tamir programı kapsamında son yıllarda en çok ses getiren isim kesinlikle Apple olmuştu. Kendi tamir programları hakkında,“Orijinal Apple parçalarına daha geniş erişim imkânı vererek onarım gerektiğinde müşterilerimize daha da fazla seçenek sunuyoruz.” diyen Apple COO’su Jeff Williams, sözlerine şöyle devam etmişti: “Geçtiğimiz üç yıl içinde Apple, orijinal Apple parçalarına, araçlarına ve eğitimlerine erişebilen servis noktalarının sayısını neredeyse iki katına çıkardı. Şimdi ise kendi onarımlarını yapmak isteyenlere yeni bir seçenek sunuyoruz.” Türkiye’de açık olmayan sistemin tüm detayları burada yer alıyor.

Logitech ve iFixit ortaklığı yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş