M2 Ultra’lı Mac Studio için ilk video incelemeler çıktı

12 Haziran 2023 20:54

İki farklı M2 Max işlemciyi bir araya getiren M2 Ultra’ya sahip Mac Studio versiyonu için ilk video incelemeler yayınlandı.

Türkiye’de M2 Max versiyonu 64.999 TL, M2 Ultra versiyonu ise tam 129.999 TL‘den başlayan yeni Mac Studio, yerini aldığı model ile aynı tasarımı devam ettiriyor ve sadece performans konusunda çıtayı yükseltiyor. Kompakt yapılı masaüstü bilgisayar için çıkan aşağıda izleyebileceğiniz ilk incelemeler de spesifik olarak performansa odaklanıyor. Eğer bir profesyonel değilseniz ve üzerinden para kazanmayacaksınız çok bir anlamı olmayan (Normal kullanıcılar için M2’li Mac mini fazlasıyla yeterli) yeni Mac Studio, M1 Max veya M1 Ultra’lı eski sürüme sahip olan kişiler için de büyük bir geçiş nedeni ortaya çıkaramıyor. Elbette performans azımsanmayacak seviyede artıyor ancak bu performanstan gerçekten çok az sayıda kişi yararlanabiliyor. Soğutma performansı yüksek olan ve yük altında dahi aşırı yüksek bir fan gürültüsü yapmayan yeni model, çok sayıda port ile kullanıcıları fazlasıyla memnun ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Model hakkında Apple’dan gelen resmi açıklama şöyle olmuştu:Çığır açan performansı ve gelişmiş bağlantı özelliklerini kompakt bir tasarıma sığdıran Mac Studio, profesyonellere hayallerini süsleyen stüdyoyu kendi masalarında oluşturma imkanı veriyor. M2 Max ve M2 Ultra çipli yeni Studio, önceki nesle göre büyük bir performans artışı sağlıyor ve daha önceki Mac modellerinden geçiş yapan kullanıcılar için performansta olağanüstü gelişmeler sunuyor. M2 Max çipli Studio, önceki nesil Mac Studio’dan yüzde 50’ye kadar4, Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’ten ise 4 kat daha hızlı.1 Ayrıca, 12 çekirdekli CPU’ya, 38 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU’ya ve 400 GBps bellek bant genişliğiyle 96 GB’a kadar birleşik belleğe sahip.”

Apple’ın kendi verilerine göre M1 Max çipli Studio ile karşılaştırıldığında4 M2 Max çipli Mac Studio; After Effects kullanan hareketli grafik tasarımcılarının yüzde 50’ye kadar daha hızlı render almasını sağlıyor. Geliştiricilerin Xcode ile yeni uygulama sürümlerini yüzde 25’e kadar daha hızlı bir performansla, ışık hızında oluşturmasına olanak tanıyor. M2 Ultra çipli Mac Studio, Mac’in performansını yeni boyutlara taşıyor. M2 Ultra, M2 Max’ten iki kat fazla performans ve beceri ile Apple’ın şimdiye kadarki en büyük ve yetenekli system on a chip (SoC) mimarisi unvanını alıyor. M2 Ultra çipli Studio, önceki nesil M1 Ultra çipli Mac Studio’dan 3 kata kadar2, Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’ten ise 6 kata kadar daha hızlı.1 Ayrıca, iş istasyonu kalitesinde performans için 24 çekirdekli CPU’ya, 76 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU’ya ve 800 GBps bellek bant genişliğiyle 192 GB’a kadar birleşik belleğe sahip. Yine Apple’a göre M1 Ultra çipli Studio ile karşılaştırıldığında2 M2 Ultra çipli Studio; Octane kullanan 3D sanatçılarının 3 kata kadar daha hızlı render almasını sağlıyor. DaVinci Resolve kullanan renk uzmanlarının videoları öncekinden yüzde 50’ye kadar daha hızlı işlemesine imkan tanıyor.

M2 Ultra’lı Mac Studio incelemeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş