Maceraya “uzun soluk” katma vakti; Yamaha Niken GT ile tanışın [Video]

08 Kasım 2018 11:30

Geçtiğimiz yıl tanıtılan versiyon üzerinde felsefe değişikliğine gidilerek ortaya çıkartılan Yamaha Niken GT, çok daha dikkat çeken bir duruşa sahip.

Yamaha’nın geçtiğimiz yıl tanıtarak adından uzunda bir süre söz ettirdiği motosikleti Niken, üç tekerlekli sürüş mimarisinin en etkileyici ismi olmayı başardı. Görünümüyle bu zamana kadar çok fazla şahit olmadığımız bir karakteri asfalta yansıtan motosiklet, mayıs 2018 itibarıyla 90.000 TL‘lik etiket fiyatı üzerinden Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Geçtiğimiz yıl EICMA’da karşılandığı ilgiden fazlasıyla memnun olan Yamaha, bu kez işin içerisine uzun yol felsefesini katan yeni bir versiyonla karşımıza çıkıyor. MT-09 motor bloğunun çok farklı bir felsefeyle harmanlanmasıyla ortaya çıkan Yamaha Niken GT, standart versiyonda olduğunu gibi yine fuarın gözleri arasına girmeyi başardı. Süspansiyon, şasi, motor ve elektronik asistan gibi yönleriyle birebir şekilde ilk modelle benzeşen GT, kullanıcı deneyimindeki farkını adının beraberinde getirdiği noktalardan alacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan özellikler

Adından da anlaşılabileceği üzere üzerinde uzun yol felsefesine daha uygun eklemeler barındıran Niken GT, ebatlarıyla da bunu hissettirmeyi başarıyor. Standart versiyona göre daha geniş ve daha uzun bir motosiklet olan GT, tamamen konforlu sürüş odağı üzerine kurulmuş durumda. Arka bölümünde 25 litre hacmindeki çantaları standart olarak gelen modelde; daha uzun bir rüzgar camı, tasarımı iyileştirilmiş koltuk, ısıtmalı elcik ve 12 volt çıkışı gibi uzun yolda hayati önem arz eden destekler sunuluyor. Motor kısmında herhangi bir değişim barındırmayan modelde 847 cm³ hacminde sıvı soğutmalı makine 115 PS güç ve 87,5 Nm tork üretiyor. 263 kilogramlık ıslak ağırlığı bulunan Yamaha Niken GT bugün itibarıyla çevrimiçi siparişe açılmış durumda. Yurt dışında 17.299 dolarlık fiyatla alıcı bulan motosikletin ilk teslimatları 2019’un ilk yarısı içerisinde gerçekleştirilecek.

Paylaş