Mansory’den kışkırtıcı bir Porsche 911 Turbo S geldi

19 Temmuz 2023 18:19

Hazırladığı özel araç versiyonları ile sık sık ses getiren firmalardan Mansory, bu sefer kışkırtıcı bir Porsche 911 Turbo S ile karşımızda.

Mansory tarafından özel hazırlanan bu Porsche 911 Turbo S modeline P9LM EVO 900 adı veriliyor. Hali hazırda harika görünen aracı sınırların dışına çıkan aerodinamik parçalar ile adeta “korkutucu” bir makine hale getiren Mansory, sergilenen versiyonda siyah ile yeşil renkleri geçişli yapıda bir araya getiriyor. Karbon detaylarıyla nefes kesen araç, kesinlikle normal yolda dizginlenmemesi ve piste çıkarılarak çılgınlar gibi eğlenilmesi gereken seçenekler arasına giriş yapıyor. Beyaz, siyah ve yeşil tonların tercih edildiği kokpit alanı hem lüks hem de oldukça sportif olan otomobil, aktarıldığı kadarıyla renk konusunda bazı özelleştirme seçeneklerini de müşterilerine sunuyor. Önde 21 inç, arkada ise 22 inç boyutunda çok kollu jantlar üzerinde oturan bu özel Porsche 911 Turbo, standart GT3’leri geride bırakıyor ve merkeze konumlandırılan büyük yapıda üç çıkışı egzoz sistemiyle geliyor. Bu üçlü egzoz sisteminin 9 bin devirdeki tınısını canlı olarak duyacak kişilerin çok ama çok az olacak olması üzüntü veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

P9LM EVO 900 elbette güçsüz bir otomobil modeli değil. Araçtaki turbo destekli altı silindir 3.8 litre motor, özel modifiyeler ile 641 beygirlik orijinal gücünü tam 888 beygire çıkarıyor. 1.050 Nm gibi çok yüksek bir tork değeri olan EVO 900, 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,5 saniyede çıkabiliyor ve en üstte 340 km/s hızı rahatlıkla görebiliyor. Mansory bu hayalleri süsleyecek araç için henüz net bir fiyat açıklamıyor. Elbette çok pahalı olacak modelden toplamda sadece 10 adet üretilecek. Yüksek ihtimalle bu araç için birçok koleksiyoner birbiriyle yarışacak.

Porsche 911 Turbo S Mansory P9LM EVO 900 yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş