Mark Zuckerberg: “Meta Quest 3 çoğu şey için Apple Vision Pro’dan daha iyi”

14 Şubat 2024 09:00

Meta dünyasının başındaki isim Mark Zuckerberg, “Meta Quest 3 çoğu şey için Apple Vision Pro’dan daha iyi” açıklamasıyla gündemde.

Bugün 1.000’den fazla özel uygulamaya ulaştığı açıklanan Apple Vision Pro için bir de Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan yorumlar ses getirdi. Apple’ın 3.500 dolarlık yeni ürününü deneme şansı elde eden Zuckerberg, kendi geliştirdikleri ve 500 dolara sattıkları Meta Quest 3 başlığın, kişilerin karma gerçekliği kullandığı şeylerin büyük çoğunluğu için daha iyi bir seçenek olduğunu belirtti. Vision Pro’nun daha önce de alanda bir devrim yapmadığını dile getiren Zuckerberg, özellikle fiyat konusunda devasa bir avantajı bulunan Quest 3’ün Vision Pro’nun önüne geçtiği yanları şöyle sıraladı:
-Quest 3, Vision Pro’dan tam yedi kat daha ucuz.
-Vision Pro gibi ortama büyük ekranlar yerleştirebiliyor.
-Quest çok daha rahat çünkü 120 gram daha hafif.
-Quest 3 modelinde hareket halinde yolunuza çıkan kablolar yok.
-Görüş alanı daha geniş ve ekran daha parlak.
-Vision Pro’da hareket ettiğinizde hareket bulanıklığı oluyor. Quest çok daha net.
-Quest 3’te hassas kontrolcüler mevcut ve Quest’in el takibi daha doğru çalışıyor.
-Quest’in içerik / uygulama kütüphanesi çok daha geniş.
-Quest 3 ile YouTube izleyebilir veya Xbox oyunlarını oynayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vision Pro’yu bundan önce direkt olarak OpenAI CEO’su Sam Altman gündeme getirmişti. Sürpriz olmayacağı üzere Apple’ın 3.500 dolarlık yeni başlığını fiziksel olarak deneme şansı elde eden Altman, henüz sadece ABD’de elde edilebilen Vision Pro modelinin iPhone’un 2007’de sahneye çıkmasından bu yana gördüğü en etkileyici ikinci teknoloji olduğunu söylemişti. Başlıktan çok etkilendiği açık olarak görülen Altman, Vision Pro için ekstra bir yorumda bulunmadı ancak onun gibi düşünen çok kişinin olduğunu belirtmek gerekiyor. Elbette çok pahalı, çok sayıda eksi yanı bulunuyor ancak Vision Pro belirli kalemlerde inanılmaz bir deneyim sunuyor, rekabetin oldukça ötesinde bulunuyor. Apple CEO’su Tim Cook’un geleceğin teknolojisini şimdi sunduğu için pahalı dediği ürün, Türkiye’de ancak Sahibinden üzerinden 140-150 bin TL gibi uçuk başlangıç fiyatlarıyla elde edilebiliyor.

Apple Vision Pro haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş