Marka mimarisinde bir ilki getiren Skoda Kodiaq GT ve öne çıkan özellikleri

18 Ekim 2018 08:30

Sınırlı pazarda sunulmak üzere tanıtımı gerçekleştirilen Skoda Kodiaq GT, ileriki vadede Avrupa için gelecek modellere bir sinyal olabilir.

Şu sıralar Rapid’in yerine ürün gamına dahil edeceği yeni otomobili Scala ile gündemde olan Skoda, Uzak Doğu pazarı için bir süredir beklenen hamlesini de bu arada resmiyete kavuşturdu. Geride bıraktığımız Paris Otomobil Fuarı’nda RS versiyonuyla sahneye çıkarttığı SUV modeki Kodiaq, Çin’de GT adı verilen versiyon ile kullanıcılarla buluşacak. Yetkililerin “ilk coupe formlu SUV modelimiz.” cümlesiyle lanse ettiği Skoda Kodiaq GT, Uzak Doğu’da satın alınabilecek dördüncü isim olarak aileye dahil edilmiş durumda. Temel olarak standart versiyon üzerine inşa edilen GT’yi karakterize eden belli başlı tasarımsal parçaları var.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Masadaki ilk detaylar

Ön tarafına baktığımızda Avrupa ve diğer pazarlara sunulan tasarım yapısını birebir şekilde yansıtan Kodiaq GT, bütünüyle daha agresif bir karakter barındırdığı hissettiriyor aslında. Asıl farkını koyduğu arka bölümüne geçtiğimizde daha keskin formların ön planda çizildiği araç, çift egzoz çıkışları ve tamponla birlikte standartlardan ayrılma iddiasında. Merak edenler için aracın henüz kokpit fotoğraflarının paylaşılmadığını lakin beklenti olarak tek farkın malzeme kalitesi üzerine şekillendiğini de belirtmeden geçmeyelim. Çin’deki kullanıcılar Skoda Kodiaq GT’yi 2.0 litrelik turbo benzinli motorun iki farklı versiyonu üzerinden satın alabilecek. Giriş seviyesinde yaklaşık 185 beygirle gelen bu makine üst pakette ise 220 beygire kadar esneklik gösterebiliyor. İlk gösterimi kasım ayı içerisinde üzenlenecek fuar kapsamında yapılacak olan GT ile ilgili düşüncelerinizi bize yorum olarak iletebilirsiniz.

Paylaş