Marvel stüdyolarının şaşırtıcı Deadpool formülü

08 Ağustos 2019 12:15

Disney’in 20th Century Fox’u satın almasıyla birlikte Deadpool, Marvel stüdyolarına geri döndü. Onun MCU‘ya nasıl dahil edileceği ise büyük bir probleme dönüşebilir.

Bildiğiniz gibi Wade Wilson Marvel çizgi romanlarında yer alan alıştığımızdan çok farklı bir kahraman. Onun maceraları şimdiye kadar 20th Century Fox tarafından beyaz perdeye aktarılıyordu. Çünkü X-Men ve Fantastic Four karakterleri Marvel tarafından satılmıştı. Disney’in satışa çıkan 20th Century Fox stüdyolarının 71 milyar dolara satın almasıyla bu ayrılık son buldu. Sevilen karakterlerin Marvel Sinematik Evreni’ne dönmesinin yolu açıldı. Fakat bazı karakterleri bu dünyaya adapte etmek pek de kolay olmayacak. Bunların başında da Deadpool’un geldiğini biliyoruz.

Marvel’ın Deadpool çözümü

Haylaz kahramanımız diğer süper kahramanların aksine yetişkinlere hitap eden filmlere sahip. Yani onun maceralarında şiddet, kan, cinsellik ve küfür gibi unsurlar yer alıyor. Hatta filmleri çok başarılı hale getiren de karakterin özüne uyan bu tercih oluyor. Marvel stüdyoları da Deadpool serisini başarılı kılan formülü bozmak istemiyor. Fakat onu bu şekilde Marvel Sinematik Evreni‘ne adapte etmek de oldukça zor görünüyor. Variety editörlerlerinden Brent Lang‘in paylaşımlarına bakılırsa Marvel karakterin solo filmlerinin yetişkinlere hitap eden tarzını korumayı istiyor. Fakat Deadpool’un Avengers ekibiyle birlikte takıldığı ortak filmler çekilirse o zaman karakterin şiddet, cinsellik ve küfür dozu azaltılacak. Böylece hem karakterin özü bozulmayacak hem de ortak yapımlarda sıkıntı yaşanmayacak deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elbette bu konuda Marvel cephesinden net bir açıklama yok. Fakat Brent Lang’in paylaştığı detayların doğru olma ihtimali fazlasıyla yüksek. Bu formül sayesinde Avengers filmleri tüm aile bireylerine hitap etmeyi sürdürmüş olacak.

İlginizi çekebilir

Spider-Man Far From Home fragmanı

Paylaş