Maserati Grecale Folgore; İtalyan üreticinin ilk elektrikli SUV’u için resmi rakamlar göründü

22 Mart 2022 18:38

GranTurismo ile birlikte markasının ilk elektrikli modeli olacak Maserati Grecale Folgore, bugün resmi görüntüleriyle yüzünü gösterdi.

2030 yılından itibaren sadece elektrikli otomobiller satan bir marka haline gelmek üzerine yeni bir döneme geçiş yapan Maserati, bugün tanıtımını gerçekleştirdiği Grecale ile seri üretim dinamikler üzerinden sürece ilk adımını atıyor. Elektrikli altyapıya sahip modellerini kendi içerisine Folgore rozetiyle adlandıracak olan İtalyan üretici, binek tarafta ise ilk hamlesini GranTurismo üzerinden hayata geçirecek. Bugün tanıtımı gerçekleştirilen Grecale ile birlikte her iki modelin de 2023 yılında satışa sunulma planları resmiyet kazanmış durumda. Fotoğraflarının yanında rakamsal tarafta da ilk bilgileri paylaşılan Maserati Grecale Folgore, gerek performans gerekse menzil tarafında beklentileri karşılayacak gibi göküyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Maserati Grecale Folgore yüksek kapasiteli batarya ile geliyor

Modelle ilgili şu aşamada daha çok tasarım ve görsel tarafları ön plana çıkartan Maserati, buna rağmen performans pizzasının birkaç dilimini de paylaşmayı ihmal etmedi. Bugün paylaşılan bilgilerde herhangi bir değişim söz konusu olmaz ise Grecale Folgore’de 105 kWh’lik yüksek kapasiteli bir batarya konumlandırılacağını görüyoruz. Bu batarya üzerinden şimdilik ne kadarlık bir menzil değerinin mümkün olacağıysa bilinmiyor. Söz konusu bir Maserati olduğu için 550 beygire yaklaşan güç ve 800 Nm tork değerlerine sahip olacak. Aracın bu kombinasyonda 0-100 ve maksimum sürat gibi performans verileri de şu aşamada açıklanmış değil.


Halihazırda ailenin en performanslı versiyonu olan Trafeo ise 3.0 litrelik altı silindirli motoruyla 538 PS güç ve 620 Nm torka sahip. Grecale Trafeo bu motorla 0’dan 100’e hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlarken maksimumda 285 km/s hıza erişebiliyor. Elektrikli Folgore versiyonu tasarım tarafında da kendine has bazı parçalarla ailenin diğer üyelerinden ayrılmaya hazırlanıyor. Jant setinin çizgileri menzile olumlu etki etme tarafında farklı yapılarıyla dikkat çekerken, sadece Folgore’ye özel olarak sunulacak renk seçenekleri de şu aşamada öne çıkanlar arasında.

Paylaş